Kış Ortasında Rafting Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Kış Ortasında Rafting Heyecanı

Kış Ortasında Rafting Heyecanı

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde, yağmur sularıyla birlikte debisi yükselen Hacımusa Çayı'nda düzenlenen kano rafting turu renkli görüntülere sahne oldu.

05.02.2013 14:02

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde, yağmur sularıyla birlikte debisi yükselen Hacımusa Çayı'nda düzenlenen kano rafting turu renkli görüntülere sahne oldu.

Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü tarafından Hacımusa Çayı'nda kano rafting turu düzenlendi. Yağmur suları ve karın erimeye başlamasıyla birlikte debisi yükselen Hacımusa Çayı'nda düzenlenen tura, ilçede tatil yapan öğrenciler ve öğretmenler başta olmak üzere çok sayıda macera tutkunu katıldı. Kocaköprü mevkiinde başlayan kano turu Selinus Plajı'nda sona erdi. Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Akkoca'nın verdiği eğitim ardından maceracılar yaklaşık 4 kilometrelik etabı kanolarla kürek çekerek tamamladı.

'KIŞ ORTASINDA RAFTİNG YAPIYORUZ'

Siirt'in Şirvan İlçesi'nde öğretmenlik yapan Emel Gülcan, yarıyıl tatilini geçirmek için Gazipaşa'ya geldiğini, kış ortasında rafting yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Görev yerinde yaklaşık 2 metre kar olduğunu anlatan Gülcan, "Burada hava sıcaklığı şu anda 20- 25 derece. Havanın güneşli olması turu çok eğlenceli ve zevkli hale getirdi" dedi.

Tura katılan öğrencilerden Aybüke Akkoca ise raftingin heyecanlı ve zevkli bir spor olduğunu belirtti. Kış olmasına rağmen havanın oldukça sıcak olduğunu anlatan Akkoca, "Daha önce kanoyla rafting yapmıştım ancak yılın bu zamanında yapmak ayrı bir keyif. Erzurum'da insanlar sobanın önünde üşürken biz burada kano yapıyor, denize girebiliyoruz" diye konuştu.

KARNE HEDİYESİ RAFTİNG TURU

Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Akkoca ise Gazipaşa'nın kış mevsiminde kanoyla rafting yapılan ender yerlerden olduğunu vurguladı. Rafting turunu öğrencilere karne hediyesi olarak düzenlediklerini kaydeden Akkoca, " Türkiye'nin en sıcak yerlerinden Gazipaşa'nın doğal güzelliklerini ve iklimini tanıtmayı da amaçladık. Mevsim itibariyle Türkiye genelinde su ve doğa sporları durdu. Ancak biz halen kano yapabiliyoruz. İnsanlarımızı ilçemize davet ediyoruz" dedi. - Antalya/ Gazipaşa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kış Ortasında Rafting Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement