Kışanak, Alevi-Bektaşi Örgütleriyle Biraraya Geldi - Son Dakika
Güncel

Kışanak, Alevi-Bektaşi Örgütleriyle Biraraya Geldi

Kışanak, Alevi-Bektaşi Örgütleriyle Biraraya Geldi

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, "Provokasyon yaklaşımı içerisinde olanlar, bundan medet umanlar,her dönemin özgün koşullarına uygun kendilerine zemin bulmaya çalışıyorlar." dedi

08.01.2011 14:02

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Alevi-Bektaşi örgütleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı öncesi konuşan Gültan Kışanak, Başakşehir Şahintepe'deki Veli Baba Cemevi'ne yapılan saldırının herkesi çok üzdüğünü kaydederek, "Cemevimize yönelik provokatif saldırıdan sonra sağduyulu yaklaşımınız ve provokasyonu boşa çıkaran tutumunuz nedeiyle sizleri bir kez daha taktir ediyorum. Anadolu,bu coğrafya, kimlikler ve inançlar konsunda özgürlükçü bir yaklaşımdan çok, yasaklayan çatıştıran ne yazıkki kötü bir tarihsel gemişe sahip. Aslında Cumhuriyet döneminde yaşadıklarımız bile inanç özgürlüğü konusunda ne kadar derin sıkıntılarımızın olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Kışanak, Cemevine yönelik saldırının Maraş katliamından, Çorum'da yaşananlardan, Sivas katliamından çok farklı bir tertip olmadığını düşündüklerini söyleyerek, "Bu tür provokasyon yaklaşımı içerisinde olanlar, bundan medet umanlar,her dönemin özgün koşullarına uygun kendilerine zemin bulmaya çalışıyorlar. Bu son yaşadığımız üzücü olayda gerçekten sonuçları itibariyle sizlerin ve bizlerin çabalarıyla çok daha büyük acılar yaşanmadan önlenmiş olması önemli. Ama o kadar da basit bir olay olmadığının farkındayız. Belki de daha büyük şeyler, daha büyük acılar yaşanmasını amaçladılar" dedi.

KARDEŞÇE BARIŞ İÇİNDE YAŞANABİLİR

Türkiye'de hep beraber kardeşçe ve barış içinde yaşanabileceğini kaydeden Kışanak, "'Herkesin yan yana ama kendi kimliğiyle, kendi inancıyla, kendi kültürüyle barışık ve özgür bir ortamda yaşaması gerekiyor. Bunu sağlamamız gerekiyor. Çünkü Anadolu gerçekten bir halklar bahçesi, bir kültür bahçesi, bir inançlar renkliliğine sahip. Bu kadar büyük bir zenginlik içerisinde biz ne yazık ki, fakirliği yaşıyoruz. Oysa bunların her biri bu topraklara, bizlere çok önemli şeyler kattı. Bunların her birini, birbirini kucaklayacak, birbirinin özgürlüklerine saygı gösterecek şekilde yan yana yaşamasını temin edersek ben inanıyorum ki, Türkiye Anadolu bu coğrafya dünyanın en güzel coğrafyası olacak" diye konuştu.

ALEVİLER PROVOKASYONLARA ALIŞKIN

Tokat Zile Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Bektaş ise, Alevilerin hümanist insanlar olduğunu, Alevilerden şiddete dayalı, provokasyona gelecek hareketlerin beklenmemesi gerektiğini ifade ederek, Alevilerin provokasyonlara alışkın olduğunu vuguladı. Bektaş, "Biz o gece geç saatlere kadar oradaydık. Biz bu olayı hiçbir siyasi görüşe, siyasi harekete mal etmiyoruz. Nereden geldiğini, kimin yaptığını da biliyoruz. Bunlar provokatif hareketlerdir. Bu oyunlara gelemeyeceğiz. Bizim hiç bir halklar sorunumuz olamaz. Aleviler yıllardan beri ezilmiş, horlanmış, kıyıma uğramış ama 'incinsen de incitme' felsefesiyle hareket etmiştir" dedi.

Toplantıya Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hubyar Sultan Alevi Federasyonu, Divriği Kültür Derneği, Dersim Dernekler Fedarasyonu, Boğaziçi Alevi Kültür Derneği, Anadolu Köy Dernekleri Federasyonları gibi örgütlerin temsilcileri katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kışanak, Alevi-Bektaşi Örgütleriyle Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement