KO-MEK’ten muhteşem final - Son Dakika
Güncel

KO-MEK’ten muhteşem final

KO-MEK’ten muhteşem final

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek Ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK, 6. Genel Sergisi'nin Açılışını Muhteşem Bir Törenle Gerçekleştirdi.

19.06.2010 13:55  Güncelleme: 15:46

KO-MEK'in Genel Sergisine Kocaeli halkı büyük ilgi gösterdi.

Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesinde gerçekleştirilen sergi açılışında, 48 alanda eğitim gören 10 bin 48 kursiyerin eserleri 51 stantta beğeniye sunuldu. Bir yıllık emeklerin görücüye çıktığı sergiye, 15 bin'i aşkın vatandaş katıldı.

PROTOKOLDEN BÜYÜK İLGİ

KO-MEK'in 6. Genel Sergisi'ne Kocaeli il protokolü de büyük ilgi gösterdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun il dışında olması sebebiyle katılamadığı programa, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Çöpoğlu ve Tahir Büyükakın, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, İzmit İlçe Kaymakamı Sabit Kaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M.Sait Karaçorlu, Basın Yayın Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kesen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın, Kullar Eski Belediye Başkanı Mahmut Civelek ve KO-MEK kurslarına katılan çok büyük bir topluluk sergi açılışında hazır bulundu.

Ankara'daki yoğun tempolarından dolayı sergiye katılamayan Kocaeli milletvekilleri,Fikri Işık,Azize Sibel Gönül,Cevdet Selvi ve Eyüp Ayar telgraf göndererek kursiyerleri kutladılar.

Genel Sergi açılış sunumu, yılların tecrübeli sunucu ve programcısı Beyza Güdücü tarafından gerçekleştirildi. Birçok ulusal yayın yapan kanalda program yapımcılığı yapan Beyza Güdücü, muhteşem sunumu ile sergi açılışına renk kattı.

HALK OYUNLARI VE KO-MEK BAĞLAMA KURSİYERİ KONSERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ve saydı duruşu eşliğinde başlayan program, K.B.B Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile renklendi. Sergi açılışı KO-MEK Bağlama Usta Öğreticisi Tasin Yıldırım ve Çayırova KO-MEK Kursiyeri Semra Yavuz'un seslendirdiği birbirinden güzel parçalar ile başladı.

ESMA TEYZE GÖNÜLLERİ FETHETTİ

KO-MEK, Kocaeli halkına bilgi beceri ve nitelik kazandırmanın yanı sıra, sosyo-kültürel anlamda da Kocaeli' de yaşayanların kaynaşmasını sağlıyor. KO-MEK sayesinde hayallerine ulaşanların, azimleri sayesinde çevresindekilere örnek olanların sayısı her geçen gün artmakta. Mehmet Ali Paşa KO-MEK Grafik Tasarım Kursiyeri Esma Denizli, bu yıl eğitim gören 39 bin 250 kursiyer adına Güneş Sahnesi'ndeki kürsüden söyledikleri ile herkese örnek oldu. 70 yaşında olmasına rağmen azmini kaybetmemiş olan Esma Denizli, aynı zamanda 30 yıldır Kocaeli' de lastik tamiri yaptığını söyleyerek hayatın ne kadar içinde olduğunu da herkese göstermiş oldu. Sunucu Beyza Güdücü'nün sorularına içtenlikle cevap veren Esma Teyze ,duygularını şu şekilde dile getirdi " Grafik Tasarım kursunda Corel öğrendim, Photosop öğrendim. Adını söyleyemediğim birçok program öğrendim. Daha önce katıldığım Bilgisayar kursunda bilgisayarı açıp kapamayı öğrendim. Eskiden torunlarımdan yardım istemek zorunda kalırdım. Şimdi kimseden yardım almadan bilgisayar kullanıyorum. Bu işin uzmanı oldum. Önümüzdeki sene de Web Tasarım kurslarına katılacağım" dedi. Bu sözün üzerine Beyza Güdücü Esma Teyze'ye "benim Web sayfamı yapar mısınız" diye sordu. Esma Teyze'nin, tabii ki; öğreneyim yaparım demesi binlerce kişiyi kahkahaya boğdu.

KOCAELİ NÜFUSU'NUN YÜZDE YİRMİSİ KO-MEK KURSLARINA BAŞVURMUŞ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun şehir dışında olması nedeniyle sergiye katılamadığını söyleyerek selamlarıyla konuşmasına başlayan Başkan Vekili İlyas Şeker "KO-MEK kurslarımıza 2004 yılından bu yana 300 bine yakın başvuru olması çok büyük bir talep olduğunu göstermekte. BU rakam neyi ifade ediyor? Kocaeli nüfusunun yüzde yirmisi bizden eğitim almak için talepte bulunmuş. Başkanımızın Halk Üniversitesi diye adlandırdığı kurslarımızda yediden yetmişe herkes eğitim görüyor." dedi

TEMSİLİ SERTİFİKALAR VERİLDİ

2009-2010 döneminde eğitim alan 39 bin 250 kursiyer adına dört kursiyere temsili sertifikaları verildi. Beylikbağı Bilgisayar Kullanımı Kursiyeri bedensel özürlü Alev Ellek, Mehmet Ali Paşa Grafik ve Animasyon Kursiyeri 70 yaşındaki Esma Denizli, Gölcük İngilizce Kursiyeri Emekli Albay Mehmet Ali Varımlı ve Körfez Türk Mutfağı Kursiyeri En Devamlı kursiyer Gülcan Gül, kursiyerler adına temsili sertifikaları aldılar. Sertifika töreninin ardından binlerce kişi ile birlikte sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergideki 51 stantta yer alan el emeği göz nuru eserler ziyaretçiler tarafından tek tek incelendi. Katılımcılar sergideki eserleri beğeniyle incelediler örnek almak için bol bol fotoğraf çektiler.

KO-MEK USTA ÖĞRETİCİLERİ'NDEN MÜZİK RESİTALİ

Bu yıl 89 dalda eğitim gören kursiyerlerin en çok rağbet gösterdiği alanlardan biri de Müzik ve Gösteri Sanatları ile ilgili alanlar oldu. Bu alanda eğitim veren Usta Öğreticiler sergide çaldıkları birbirinden güzel parçalar ile katılanlara müzik ziyafeti sundular. Bağlama' da Mehtap Güzel Sürmeli, Nimet Karagöl ve Mahir Gündoğan, Gitar' da Elif Eser Şengül, Refik Uğur Tan, Alper Atmaca, Keman' da Özge Neidim, Ud' da Uğur Özkalaycıoğlu, Ney' de Arif Ustacık çaldıkları 5 farklı enstrümanla sergi'nin ilk günü programını istek parçalarla tamamladılar. Sergi üç gün boyunca çeşitli etkinlikler ve programlarla Kocaeli Fuar Alanını Güneş Sahnesi etrafında açık kalacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KO-MEK’ten muhteşem final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement