Kocaoğlu'na DP'den Plaket - Son Dakika
Güncel

Kocaoğlu'na DP'den Plaket

Kocaoğlu\'na DP\'den Plaket

Aziz Kocaoğlu Naşit Birgüvi'yi ziyaret ederek, il kongresinin ardından oluşan yeni yönetime başarı dileklerini iletti.

11.01.2012 11:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi'yi ziyaret ederek, il kongresinin ardından oluşan yeni yönetime başarı dileklerini iletti.

Kocaoğlu'na operasyon sürecinde yaşadıkları nedeni ile 'geçmiş olsun' diyen Birgüvi, "Dürüstlüğüne inandığımız çalışmalarını takdir ettiğimiz Aziz Kocaoğlu'na yapılanları doğru bulmuyorum. Kendisinin sonuna kadar arkasındayız" dedi.

Kocaoğlu'nu makam odasında karşılayan Birgüvi kendisine bir plaket verdi.Kalabalık bir partili topluluğu tarafından karşılanan Kocaoğlu partililerle İzmir'in sorunları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

BASININ KARŞISINA GEÇTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ziyareti sırasında hem il yöneticilerinin hem de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demokrat Parti İl Binasında bir il yöneticisinin "Deprem olacağı söyleniyor, İzmir'de çürük binada çok nasıl bir önlem alacaksınız?" sorusuna Kocaoğlu, Kentsel Dönüşüm üzerinden cevap verdi ve kısa bir bilgilendirme yaptı.

ONAY GELİNCE BAŞLAYACAĞIZ

"Deprem konusu, afet geldiğinde ve sonrasında yapılması gerekenler gibi konularda arama kurtarma ekibimiz ile Toros Eğitim Kampüsümüz ve kriz masamız ile en donanımlı belediyeyiz" diyen Kocaoğlu sağlıksız binalardan kurtulmanın yolunun 'Kentsel Dönüşüm'den geçtiğini söyledi.

Kocaoğlu, "Kentsel dönüşüm 2004 seçimlerinden bu yana yerel yönetimlerin gündeminde… Uzun ve maliyetli bir iş. En hassas bölgelerden başlayarak hem merkezi hükümetin hem de belediyelerin katkıları ile gerçekleşmesi gerek. Kentin belli bölgelerinin yeniden planlanması ve sosyal donatıların da ayrılarak planlanması gerek. Kadifekale örneği var… Sadece para harcayıp vatandaşı heyelandan kurtarma düşüncesi vardı bunu da yaptık. Ege Mahallesi'nde de yüzde yüzünü finansa ederek dönüşüm yapacağız. Daha sonrada 6 tane daha projemiz var. Hepsi Bakanlar Kurulu'nda onay gelince başlayacağız" dedi.

SÜREYİ EKONOMİK KALKINMA BELİRLEYECEK

Sağlıksız bir çok konutun varlığını bildiklerini söyleyen Kocaoğlu hem bu binalardan kurtulmanın hem de kent dönüşümünü gerçekleştirmenin kentin ekonomisin kalkınmasından geçtiğini vurguladı.

'Kentsel dönüşüm ne zaman biter?' sorusunun cevabının kalkınmadan geçtiğini vurgulayan Kocaoğlu, "En önemli faktör kentin ekonomisin kalkınmasıdır. Mal sahibine verilecek yapıların konutların değerinde satılması gerek. Bu satış yapılmadan yapılacak iş yarım kalır. Ne zaman biter kent dönüşümü vatandaşların 200- 250 bin civarında konutu alacak gelir düzeyine ulaştığında. Buda kalkınma ile olur. Bizde bir taraftan ekonominin kalkınması içinde uğraşıyoruz. İzmir bu sıkıntıdan kurtulacak ama süreyi ekonomik kalkınma belirleyecek. Tabi ki buraların cazibe merkezi olması da gerek. İşte bu noktada da İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal donatı noktalarıyla katkı koyacaktır" şeklinde konuştu.

'BALLIKUYU' HABERİNE GÖNDERME

Konuşması sırasında bir TV programında yayınlanan "Ballıkuyu'da yol kayması" haberine de değinen Kocaoğlu, "TV'den birkaç gündür Ballıkuyu'da yol kayması haberini izliyorum. Bu konu bugünün konusu değil bu eski bir konu... 8-9 ay önce biz burada bir çalışma yaptık orada kayma tehlikesi yaşayan binaların kamulaştırılması için karar verdik. Haberde sadece yolun kayan kısmı gösteriliyor. Aslında çevreye bakıldığında bir çok bina boşaltıldı ayrıca yıkmak için verdiğimiz bedeli beğenmeyip evlerinden çıkmayanlarla da yargı sürecindeyiz. TV'den dönen konu bizim başından beri bildiğimiz ve çalışmalar yaptığımız bir konu. Bunu kamuoyunun bilgisine sunmak istedim" diye konuştu.

'YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYORUZ'

Bir gazetecinin " Büyükşehir'in açtığı sınavı kazanıp belediyeye belgelerini veren ancak henüz iş başı yapmayan itfaiyecilerin durumu ne olacak?" sorusuna da yanıt veren Kocaoğlu, hukuksal bir sorun olduğunu bu yüzden de dikkatli adım attıklarını söyledi.

Kocaoğlu, "İtfaiye personeline ihtiyacımız olduğu için sınav yaptık. Önce yazılı sonra sözlü olarak. Ancak bu sırada hukuki bir boşluk oluştu. Bu boşluğu aşmaya çalışıyoruz. Özellikle operasyon sürecinden sonra hep beraber tabiri caizse 'yoğurdu üfleyerek yiyoruz'. Son anda çıkan bir değişiklik sonrası bekletmek zorunda kaldık. En kısa zamanda hukuksal süreç çözüldükten sonra göreve başlayacaklar. Böyle bir durum olmasaydı zaten başlamış olacaklardı" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaoğlu'na DP'den Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement