Kodallı Ailesi İddialardan Rahatsız - Son Dakika
Güncel

Kodallı Ailesi İddialardan Rahatsız

Kodallı Ailesi İddialardan Rahatsız

Murat Kodallı, '45 Santim' İddialarıyla İlgili Polemiğin Devam Etmemesini Arzu Ettiğini Söyledi.

13.01.2011 18:06

MERSİN'de, Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, '45 santim' uygulaması ile Türkiye gündeminde gelirken okula ismi verilen merhum devlet sanatçısı kompozitör ve besteci Nevit Kodallı'nın oğlu orkestra şefi Murat Kodallı, iddialarla ilgili polemiğin devam etmemesini arzu ettiğini söyledi. Eğitim-Sen üyeleri de okuldaki iddalarla ilgili protesto gösterisi yaptı.

Şef Murat Kodallı, babası Nevit Kodallı'nın adını taşıyan Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Okul Müdürü İbrahim Tol ile bir araya gelen Murat Kodallı, yaşananlarla ilgili olarak bilgi aldı. Okul Müdürü Tol, yaşananları okulun hak etmediğini belirterek, "Buraya geldiğiniz için çok memnun oldum. Merhum babanız bizim son derece önemli, çok sevdiğimiz hocamızdır. Böyle büyük insanların ismini alan okulda görev yapmanın sorumluluğunu çok iyi biliyorum. Okulumuzun bu şekilde anılmasından çok büyük üzüntü duyuyorum. Bu üzüntümü sizlerle paylaşıyorum. Okulumuzla ilgili olumsuzlukların hiçbirini okulumuz hak etmemiştir" dedi. Şef Murat Kodallı ise yaşanan hiç bir şeyin gizli kalmayacağını mutlaka bir gün ortaya çıkacağını belirterek, "Bunlar genç insanlar. Bunlarla daha doğal bir yaklaşım olursa, onların dertlerini dinleyip, yönlendirebilirsek, bu çocuklar daha iyi olurlar. Böyle bir polemiklerin ve sıkıntıların devam etmesini hiç bir zaman arzu etmiyorum. Çünkü bunun altındaki kaynağı, çok net çözmek lazım. Bu tür bir şeyin devam etmesi aile olarak bizi ve Mersin'i çok zedeleyecektir. Onunu için bu tür uygulamaların aslı astarı olsun, olmasın ama çok büyük bir titizlik gösterip çözmek lazım. Aile varisleri olarak bizim sadece isim hakkımız var. Burası devletin çok güzel bir okuludur. Burası öğretmen yetiştiren müzik okulu. Bizde ilişkiler usta çırak ilişkisidir. Ustamız yerine göre okşar veya döverse de biz ona göre yetişiriz. Onun için biz elimizdeki çocukların değerini çok iyi bilmeliyiz. Umarım bir daha böyle bir polemikler olmaz" diye konuştu.

EĞİTİM- SEN'DEN PROTESTO

Eğitim-Sen Mersin Şubesi üyesi yaklaşık 30 kişi ise okulda yaşandığı öne sürülen olayları protesto ettiler. 'Gerici, baskıcı ve dayatmacı değil, bilimsel, laik ve demokratik eğitim istiyoruz' şeklinde pankartın açıldığı eylemde Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Antmen, eğitim sisteminin her geçen gün kötüye gittiğini, son olarak da Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde 'kız-erkek ayrımı' yapıldığı yönünde iddiaların gündeme geldiğini hatırlattı. Öğrencilerin yurt, yemekhane ve etüt merkezi ile ilgili sorunlarının biran önce çözülmesini isteyen Antmen, şöyle dedi:

"Eğitim-Sen olarak AK Parti Milletvekili Zafer Üskül'ün, 'İddiaların tümüyle mesnetsiz olmadığı izlenimini edindim' demesi, bu konunda açılan soruşturmanın derinleştirilmesi gerektiğini ortaya koymuştur. Sorun bir an önce çözülmeli, öğrencilerin yurt, yemekhane ve etüt çalışmaları sorunlarının çözümlenmesi, öğretmenlerle öğrencilerin bire bir eğitim yaptırılması sürecinin takipçisi olacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kodallı Ailesi İddialardan Rahatsız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement