Konya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Konya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Konya\'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Konya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

29.10.2017 14:53

Konya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yağış nedeniyle 100. Yıl spor salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Konya Valisi Yakup Canbolat, Cumhuriyetin Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olduğunu söyledi. Vali Canbolat, "Tarih sahnesinden yok edilmek istenen milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kaderine el koyup kurtuluş savaşını kazanarak 29 Ekim 1923'de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yeniden doğmuştur. Cumhuriyet mana ve gücünü milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır. İnsanlık tarihi bir milletin sarsılmaz ortak iradesiyle kendi kaderini elleriyle ve kanlarıyla yazdığına nadir şahit olmuştur. Bu anlamda Cumhuriyet milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı, İstiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan biridir. Bu mücadeleyle aziz milletimiz sadece Anadolu coğrafyasının değil belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük kurtuluş mücadelesi meşalesi, milletinin iman dolu göğsünde alevlendirip Cumhuriyet iradesiyle taçlandırdığı ve milletimize hakkettiği yönetim biçimini bahsettiği gündür bugün" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini anlatan şiirler öğrenciler tarafından, Kıbrıs Gazisi Mustafa Bayındır tarafından da "Türkoüğlu Türküm" isimli şiir okundu. Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İl milli eğitim müdürlüğünce ilkokul ve lise öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile program sona erdi.

Programa Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet. Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, adli, mülki, askeri, sivil erkan ve gaziler katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement