Kore Gazilerinin Torunların Vefa Bursu - Son Dakika
Güncel

Kore Gazilerinin Torunların Vefa Bursu

Kore Gazilerinin Torunların Vefa Bursu

Kore Cumhuriyeti Kara Ataşesi Yarbay Jangbo Balk, İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Kore gazilerinin torunlarının eğitiminde kullanılmak üzere toplam 5 bin liralık burs verdi.

21.12.2013 13:16

Kore Cumhuriyeti Kara Ataşesi Yarbay Jangbo Balk, İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Kore gazilerinin torunlarının eğitiminde kullanılmak üzere toplam 5 bin liralık burs verdi.

Ankara'dan gelen Kore Cumhuriyeti Kara Ataşesi Yarbay Jangbo Balk'ın vereceği bursların Kore gazilerinin torunlarına dağıtılması için Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Ödemiş Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mahmut Yeniay, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) Müdürü Engin Berber, Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şube Başkanı Selahattin Aktaşoğlu ve Kore gazileri katıldı.

Kore Cumhuriyeti Kara Ateşesi Jangbo Balk, 'Değerli gazilerimiz, aileleri ve değerli torunları sizlerle buluşmak beni mutlu etti. Sizlerle yan yana olmak için 600 kilometre yoldan geldim. Türkleri çok seviyorum. Üsteğmen iken Türkleri daha iyi anlamak Türkçe'yi daha iyi konuşmak için ülkenize gelerek 2003-2004 yıllarından İstanbul'da kara harp eğitimi aldım. Kore, siz Türkler sayesinde bugün dünyanın 10'ncu ekonomik gücüne sahip bir ülke. Kore Savaşı'nda şehit olan gazi olan Türkler'e minnettarız. Kore Türkiye kardeştirö dedi.

Konuşmasının ardından Ödemişli 5 Kore gazisinin torununa Balk tarafından biner liralık burs belgeleri verildi. Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, 'Kore'nin bu desteği bizleri sevindirmiştir. Dernek olarak kaymakamlığımızın ve belediyemizin desteği ile Ödemiş'te bir anıt yaptırmayı düşünüyoruz. Kore Cumhuriyeti'nden bu düşüncemize de ortak olmalarını istiyoruzö dedi.

Daha sonra Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesi'ne katkıda bulunanlara ve Kore ataşesi Balk'a plaketleri verildi. Tören katılamayan CHP'li Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin adına plaketini alan Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Prof. Dr. Engin Berber ise, Müze bünyesinde Kore Savaşı ve Ödemiş'ten bu savaşa katılan Kore gazileri hakkında yakın tarihte bir sergi açacaklarını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kore Gazilerinin Torunların Vefa Bursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement