Koreli Yolcular Geleneksel Selamlaşma - Son Dakika
Güncel

Koreli Yolcular Geleneksel Selamlaşma

Koreli Yolcular Geleneksel Selamlaşma

Asyalıların en çok tercih ettiği havayolu şirketlerinden Güney Kore merkezli Asiane Havayolları'nın yolcuları, kontuarlarda bilet işlemi yaptırmadan önce, kontouar görevlileriyle geleneksel selamlaşmalarını yapıyor, işlem yaptırdıktan sonra biletle uçağa biniyorlar.

03.04.2014 17:23

Asyalıların en çok tercih ettiği havayolu şirketlerinden Güney Kore merkezli Asiane Havayolları'nın yolcuları, kontuarlarda bilet işlemi yaptırmadan önce, kontouar görevlileriyle geleneksel selamlaşmalarını yapıyor, işlem yaptırdıktan sonra biletle uçağa biniyorlar. Atatürk Havalimanı'nda da Asiane Havayolları'nın Seul'e gidecek yolcuların, bilet işlemi öncesi kontuar önünde bugün yaptıkları selamlaşmalar da görenlerin ilgisini çekti. Yolcular, kontuarlarda görevli Türk çalışanlarıyla karşılıklı geleneksel selamlaşmanın ardından bilet işlemini yaptırdılar. Karşılıklı olarak öne doğru eğilerek yapılan selamlaşmadan sonra görevliler bankolardaki görev yerlerine, Güney Koreli yolcuların alkışları arasında gittiler.

Asiane Havayolları Türkiye Genel Müdürü Hongil Kim, Güney Kore halkının geleneksel selamlaşmayı yapmadan hiçbir işe başlamadıklarını belirterek, 'Kore bilindiği gibi dünyada devam eden en eski uygarlıklardan birisi. Bu bizim binlerce yıllık geleneksel bir adetimiz. Tam Türkçe karşılığı 'Hoş Geldiniz, saygılarımızlaö anlamındadır. Tam üç yıldır Türkiye'ye uçuyoruz. Doluluk oranımız yüzde 90'ı buldu. Bu selamlaşma Kore halkının bir geleneğidir. Ancak Asiana Havayolları'nın da özel selamlaşmasıdır.ö dedi.

ASİANA HAVAYOLLARI

Star Alliance üyesi olan Asiana Havayolları Japonya, Çin ve Kore uçuşlarında önemli bir yere sahip. 1988 yılında kurulan Asiana Havayolları kısa sürede Korean Air ile beraber ülkenin en önemli havayolu şirketleri arasına girdi.

Asiana bugün 21 ülkede 66 kente uçuyor. Bunlar arasında en önemlileri Taşkent, Şangay, Pekin, Okinava, Hiroshima, Tokyo, Seul, Delhi, Hong Kong, Singapur, Phuket, Paris, Brüksel, Milano, Londra ve İstanbul olarak gösteriliyor. Asiana Havayolları 2011 yılının Mart ayından bu yana İstanbul-Seul seferlerini yapıyor.

İLGİNÇ KORE GELENEKLERİ

Hata yaptığın birine elma vermek, af dilemek anlamına gelir. Bu nedenle özellikle sevgililer birbirlerine sık sık elma verirler.

Koreliler de bizler gibi eve girerken ayakkabı çıkartırlar. Hatta bazı işyerlerinde patronlar ofislerinde terlikle bile dolaşırlar.

Koreliler 4 rakamını ölümü çağırıştırdığı gerekçesiyle kullanmazlar. Hatta asansörde bile 4 yerine F harfini kullanırlar.

Düğünlerde gerdeğe girmeden önce damadın ayaklarının altı güçlü olması gerekçesiyle kurutulmuş balıkla dövülür.

Bir kişiyi tek parmakla yanına çağırmak kaba bir davranıştır.

Çok hafif hasta olunsa bile hastalığın yayılmaması için mutlaka maske takılır.

Yüksek sesle konuşmak ve gülmek hoş karşılanmaz.

Nüfusun dörtte birinin soyadı Kim'dir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Koreli Yolcular Geleneksel Selamlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement