Kredi Yurtlar Kurumu'nda Kalan Öğrencilerin Sayısı 51 Ülke Nüfusundan Daha Fazla - Son Dakika
Güncel

Kredi Yurtlar Kurumu'nda Kalan Öğrencilerin Sayısı 51 Ülke Nüfusundan Daha Fazla

Kredi Yurtlar Kurumu\'nda Kalan Öğrencilerin Sayısı 51 Ülke Nüfusundan Daha Fazla

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak için Giresun'a geldi.

21.02.2013 10:47

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak için Giresun'a geldi.

Giresun'da Vali Dursun Ali Şahin'i ziyaret eden Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak daha sonra B Blok Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın ziyaretinde Giresun'daki yurtlardan memnun olduğunu hatırlatan Albayrak, bütün yurt idarecilerine ve personellerine teşekkür etti. Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu'nun dünyada 51 ülke nüfusundan daha fazla öğrenci barındırdığını hatırlatan Genel Müdür Albayrak "Biz göreve gelmeden önce yurtlarımızda 188 bin öğrenci barınırken, bugün 347 yurdumuzda 308 bin öğrenci barınmaktadır. Bu rakam 51 ülke nüfusundan daha fazladır. Yeni modern yurtlar yaparken, eski yurtlarımızda da iyileştirmeye gidilmektedir. İyileştirme kapsamında ranza sisteminden vazgeçilmekte, hamamdan duşlara dönülmekte, odalarda kalan kişi sayısı azaltılmaktadır. Böylelikle yurtlarımızda 12 bin kişi civarında kapasite düşüşü yaşanmıştır. Fakat yurtlarımızda kapasite düşerken yerine daha modern yurtlar yapılmaktadır. Bu da öğrencilerimizin daha modern yurtlarda kalmalarını sağlamaktadır. Eğer yurtlarımızda bir öğrenci öğrenim kredisi veya burs alıyorsa kesinlikle bir başkasına ihtiyaç duymamaktadır" dedi.

Kısa zamanda büyük mesafe kat eden Giresun Ünivesitesi'nin büyüme hızına yetişmeye çalıştıklarını da kaydeden Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Albayrak "Giresun Üniversitesi kendisiyle birlikte kurulan üniversiteleri çok çok geride bırakmış hızla büyümektedir. Kendisiyle yaşdaş üniversitelerin mevcudu 8-9 bin civarındayken, Giresun Üniversitesi 23 bini geçmiştir. Biz de Kredi Yurtlar Kurumu olarak bu büyümeyi dikkate alarak hızına yetişmeye çalışıyoruz. Mevcut yurtlarımızın haricinde Giresun merkeze bin, Alucra'ya ve Görele'ye 300'er kişilik yeni öğrenci yurtları yapılacaktır. Giresun merkezdeki yurdun yerini gördüm ve mükemmel bir arazi.Buraya teraslı yurtlar yapılması için proje çalışmalarını hemen başlatıyoruz. Temennimiz gelecek yıla yetiştirebilmektir. Yapılacak yeni yurtlarla Giresun Üniversitesi'nin 3 yıllık yurt sorunu çözülmüş olacaktır. Ancak üniversitenin büyüme hızını dikkate alarak yine gereken yapılacaktır" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kredi Yurtlar Kurumu'nda Kalan Öğrencilerin Sayısı 51 Ülke Nüfusundan Daha Fazla - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement