Kumluca'da Davul Zurna Kursu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kumluca'da Davul Zurna Kursu Açıldı

Kumluca\'da Davul Zurna Kursu Açıldı

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından davul- zurna kursu açıldı.

12.05.2015 14:21

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından davul- zurna kursu açıldı.

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan davul-zurna kursuna 20 kursiyer katılıyor. Kursiyerlere Durmuş Atalay tarafından haftada 3 gün olmak üzere 3 ay eğitim verilecek. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, istekte bulunan kursiyerlerin taleplerini değerlendirerek kursu açtıklarını belirterek, özellikle geleneksel çalgıların yaşatılması anlamında bu tür kurslara önem verdiklerini aktardı.

Kursun en küçük katılımcıları Turgut Acar ile Ramazan Tekdemir çaldığı davulla kursun gözdesi haline geldi. Kursiyerlere eğitim veren 'Davulcu Durmuş' lakaplı Durmuş Atalay da davul çalmayı yıllar önce öğrendiğini anlatırken, davulculuk mesleğinin yeni nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı. Durmuş Atalay, "Biz yaşlanıyoruz. Bu meslek yok olmaya yüz tutuyor. Bitti bitiyor. Bu mesleğin yok olmaması amacıyla bu kurs açıldı. Gençlerin geleceği parlak. İyi davulcu olabilirler. Benden de daha iyi olurlar" dedi.

Kursiyerlerden Cihat Ulutaş, çocukluktan beri davul çalmaya hevesli olduğunu ve arkadaşları arasındaki eğlencelerde davul çalabilmek için kursa katıldığını kaydetti. Salih Tekdemir de Kumluca'daki yağlı güreşlerde Kırkpınar davulcularının değil kendilerinin davul çalmayı planladıklarını vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumluca'da Davul Zurna Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement