Kütüphanenin Kapasitesi Artırılıyor - Son Dakika
Güncel

Kütüphanenin Kapasitesi Artırılıyor

Kütüphanenin Kapasitesi Artırılıyor

Omay ''Çağdaş bilgi hizmetlerini en üst düzeyde sağlıyoruz.''

11.01.2012 11:53

2009 yılından itibaren bilgi hizmeti vermeye başlayan Artuklu Üniversitesi Kütüphanesi, kapasitesini arttırmaya devam ediyor.

Hizmete girdiği günden bu yana abone olduğu veri tabanları; yerli yabancı dergiler ve sahip olduğu yazılı ve görsel yayınlarla kapasitesini sürekli arttıran Artuklu Üniversitesi Kütüphanesi'ne, 24 yeni raf eklendi.

Bilgiye hızla ve kolayca erişmek için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını belirten Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, bilgiye erişim kanallarının bir hayli arttığı günümüzde, Artuklu üniversitesi olarak, bilimsel araştırma çalışmalarının yayılmasında her türlü desteği sağladıklarını ifade etti.

Rektör Omay, Orta şark ve Mardin kültürünün tanınmasını sağlamak için modern kütüphaneciliğin gerektirdiği tüm alanlarda bilgi hizmeti verebilecek bir sosyal bilimler kütüphanesine sahip olduklarını belirtti.

Üniversitenin tamamında bilgi iletişim ağları ile bağlantılı bilgisayar sistemini kurduklarını ifade eden Omay, bütün araştırmacıların ve öğrencilerin kaynak teminine destek ve kolaylık sağladıklarını açıkladı.

Şu an itibariyle 10000 basılı kitap, 51 başlık süreli yayın, serbest erişimli 19 ve abone olunan 16 veri tabanına sahip; elektronik, basılı bilgi erişim, çevrimiçi kaynak, fotokopi, ödünç kitap servislerinin yanı sıra zengin koleksiyonuyla birçok hizmet sunan Artuklu Üniversitesi Kütüphanesi ile ilgili olarak,

"Kütüphanemiz yerli ve yabancı bilimsel süreli yayınlar açısından oldukça zengin bir koleksiyona sahiptir." şeklinde konuşan Omay, son günlerde kütüphaneye 24 yeni raf ekledikleri bilgisini verdi.

Bilgi hizmetlerini en yüksek düzeyde sağlayan evrensel çapta bir kütüphane olacaklarının altını çizen Artuklu Üniversitesi Rektörü, önümüzde ki dönemlerde yayın sağlama ve kaynak paylaşımı konularında, diğer üniversite ve araştırma kütüphaneleri ile daha sıkı işbirliğine gideceklerini söyledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kütüphanenin Kapasitesi Artırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement