Lampedusa Faciası Ardından AB İçişleri Bakanları Toplandı - Son Dakika
Güncel

Lampedusa Faciası Ardından AB İçişleri Bakanları Toplandı

Lampedusa Faciası Ardından AB İçişleri Bakanları Toplandı

Toplantı, Avrupa Birliği ülkelerinde dikkatle izlendi.

10.10.2013 14:08

Toplantı, Avrupa Birliği ülkelerinde dikkatle izlendi.Alman 2'nci Devlet Kanalı ZDF, Avrupa Komisyonu'nun İçişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström'ün 28 üye ülke yöneticilerine sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunduğunu söyledi. Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ise, suç örgütlerinin önüne geçmek için Afrika ülkeleri ile daha fazla işbirliği içerisinde çalışılması gerektiğini açıklarken, insan tacirlerinin çaresiz insanları kandırarak paralarını aldıktan sonra kullanım ömürlerini tamamlamış, tehlike saçan gemileri Akdeniz'e gönderdiğini, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Friedrich, Romanya ve Bulgaristan'dan Almanya'ya gelen yoksul fakir göçmenlerin birçok eyalette sıkıntı yarattığını AB'nin bu konuda yaptırım uygulaması gerektiğini söyledi.

İsveç Göç ve İltica Bakanı Tobias Billström birçok Suriyeli mültecinin Avrupa Birliği'nin kapısına dayandığını hatırlatırken 'İnsanlar Akdeniz'de ve Suriye'de ölüyor. Senenin başından bu yana en az 10 bin Suriyeli mülteci ülkemizin kapısına dayandı. Almanya ve İsveç Suriye'den kaçanların çoğuna kapılarını açtı' dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, facianın meydana geldiği Lampedusa'ya giderek cesetleri tabuta konan kaçak göçmenler için saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lampedusa Faciası Ardından AB İçişleri Bakanları Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement