Letonyalı Genç Kızdan 'Zeybek' - Son Dakika
Güncel

Letonyalı Genç Kızdan 'Zeybek'

Letonyalı Genç Kızdan \'Zeybek\'

Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Letonyalı Kristine Konovalova, 1,5 ayda hem Türkçe hem de 6 ayrı zeybek oyunu öğrendi.

06.03.2012 14:11

Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Letonyalı Kristine Konovalova, 1,5 ayda hem Türkçe hem de 6 ayrı zeybek oyunu öğrendi.

23 yaşındaki

Kristine Konovalova, Avrupa Birliği'nin (AB) bünyesinde kurulan Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen 'Avrupa Gönüllü Hizmeti' adlı program kapsamında Antalya'nın Alanya ilçesine geldi.

Alanya Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın (ALSAV) düzenlediği zeybek kursuna katılan Kristine Konovalova, Ali Rıza Yıldız gözetiminde 1,5 aylık kurs sonunda

Alanya yöresine ait Oba ve Hacı Bekri, Hasbahçe zeybeği ile Ege yöresine ait Çökertme, Harmandalı ve Eklemedir Kocakonak adlı zeybek oyunlarını öğrendi.

Letonya'da bir üniversitenin halkla ilişkiler bölümü mezunu olan Konovalova, proje kapsamında ilçede 6 ay süresince Türkçe kurslarına da katılarak Türkçe öğrendi.

Alanya Belediyesi'nin Mayıs ayında düzenleyeceği 12.Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği'ne katılacağını belirten Konovalova, bu yılki şenliğin 'Letonya Yılı' olarak kutlanacağını ve şenlik komitesinin çalışmalarına katıldığını söyledi.

" Türkiye'de öğrendiğim zeybek oyunlarını ülkemde de oynamaya devam edebilirim" diyen genç kız, Türkiye'yi çok sevdiğini, burada olmaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Letonyalı Genç Kızdan 'Zeybek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement