Lionlar 8 Mart'ta Kadın Haklarını Ele Aldı - Son Dakika
Güncel

Lionlar 8 Mart'ta Kadın Haklarını Ele Aldı

Lionlar 8 Mart\'ta Kadın Haklarını Ele Aldı

Uludağ Lions Kulübü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 'Yeni Medeni Kanun, Mal Paylaşımı Ve Kadın Hakları' konulu bir söyleşi düzenledi.

12.03.2016 11:33  Güncelleme: 11:38

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Uludağ Lions Kulübü tarafından Haşim İşcan İlkokulu'nda düzenlenen 'Yeni Medeni Kanun, Mal Paylaşımı Ve Kadın Hakları' konulu söyleşiye Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Av. İlknur Kutucu konuşmacı olarak katıldı.

Dinleyicilerin hayatlarından paylaşımlarla katıldıkları sohbet havası şeklinde geçen söyleşinin ilk bölümünde; kadın hakları ve cinsiyet eşitsizliği, kadının eşitsizliğe uğradığı alanlar, şiddet ve kadın, yasal haklar, Türk Ceza Kanunu, Aile Mahkemeleri ve kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele konuları ele alındı.

-KİŞİLERE YÖNELİK HİÇBİR AYRIMCILIK KABUL EDİLEMEZ -

Cinsiyet eşitliğinde; kadın ve erkeklerin sosyal değerler, şanslar, kaynaklar ve kazanımlar anlamında eşit haklara sahip olmaları gerektiğini dile getiren Av. İlknur Kutucu, "Kişilere yönelik hiçbir ayrımcılık kabul edilemez. Kadın haklarına insan hakları ve temel özgürlükler penceresinden bakmak gerekir. Cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için kadına yönelik olarak uygulanan her tür şiddetin ortadan kaldırılması birincil derecede önemlidir. Kadına yönelik şiddet hepimizin sorunudur. Şiddet bir halk sağlığı problemi ve insan hakları sorunudur" dedi.

Söyleşinin ikinci bölümünde ise; Türk Medeni Kanunu, Medeni Kanun'un getirdiği yenilikler, yasal mal rejimi, mal rejiminin mirasa etkileri ve boşanma nedenleri Av. İlknur Kutucu tarafından sunumlar eşliğinde katılımcılara aktarıldı.

-KİŞİLİK HAKLARINA YAPILAN HER TÜRLÜ SALDIRI HUKUKA AYKIRIDIR -

Katılımcılara Türk Medeni Kanun hakkında da bilgiler veren Av. Kutucu, "Kimse özgürlüklerinden vazgeçemez veya onları hukuka ya da ahlaka aykırı olarak sınırlayamaz. Kişilik haklarına yapılan her türlü saldırı hukuka aykırıdır. Medeni Kanunla birlikte aile reisliği kavramı kaldırılarak evlilik birliği birlikte yönetilecek ibaresi konuldu. Yeni Medeni Kanun'a göre aileyi ilgilendiren konularda son sözün artık erkeğe ait olmadığını bilen bir kadın, kız çocuğunu liseye yollamayıp çalıştırmak isteyen kocasına itiraz etme ve kocasını ikna edemezse mahkemeye gitme imkânına sahiptir. Çünkü yeni Medeni Kanun'a göre erkek artık ailenin reisi değildir, kadın ve erkek aile içinde hak ve sorumluluğu eşit olarak paylaşırlar" diye konuştu.

Programın sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan İlknur Kutucu 'ya Uludağ Lions Kulübü Başkanı Mustafa Enver Yılmaz desteklerinden ötürü teşekkür belgesi takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Lionlar 8 Mart'ta Kadın Haklarını Ele Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement