Antalyalı Öğrencilerden Organ Bağışına Müzikli Destek - Son Dakika
Güncel

Antalyalı Öğrencilerden Organ Bağışına Müzikli Destek

Antalyalı Öğrencilerden Organ Bağışına Müzikli Destek

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi ile Erünal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri organ bağışına dikkat çekmek için konser verdi.

08.11.2013 16:47  Güncelleme: 17:00

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi ile Erünal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri organ bağışına dikkat çekmek için Cumhuriyet Meydanı'nda konser verdi. Etkinliğe Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, İl Sağlık İl Müdürlüğü 112'den Sorumlu Müdür Yardımcısı Dr. Ferhat Sarıbek, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, düzenlenen etkinlikte amacın organ nakline dikkat çekmek olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığı birkaç gün önce açıkladı. Organ bağışında yakınlarının izin şartı kaldırılıyor. Hayattayken kendisi bağışlamışsa ve iki de şahidi varsa yakınlarından izin alınmayacak organları kabul edilecek. Bunun faydası kişinin organlarını bağışladığı halde alamadığımız organlarını alacağız" dedi.

ORGAN BEKLEYEN 50 BİN HASTA VAR

İl Sağlık Müdürlüğü 112'den Sorumlu Müdür Yardımcısı Dr. Ferhat Sarıbek ise, Türkiye'de yapılan kadavra bağış oranı hakkında bilgi verdi. Her yıl organ bağışı bekleyen 5 bin hastanın hayatını kaybettiğini ifade eden Sarıbek, şunları söyledi: "Organ bekleyen 50 bin civarında hastamız var. Her yıl 5 bin civarında da organ bağışı beklerken hayatını kaybeden insan var. Kadavradan bağışı yeterince yaygınlaştıramadığımız için maalesef bu ölümler gerçekleşiyor. Avrupa'da yüzde 80 kadavradan yapılan bağışlar, ülkemizde maalesef yüzde 20 civarında." İl Sağlık Müdürlüğü olarak organ bağışına dikkat çekmek ve gerekirse bir kelebek etkisi oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Sarıbek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sene geleceğin teminatı olan gençlerimizde organ nakli bilincini artırmak bilinciyle liseli gençlerimizle böyle bir proje gerçekleştirdik. Organ nakli ile ilgili yanlış inançları yıkmak için öğrencilerimiz şarkı söyleyip bağışa dikkat çekmeye çalışacaklar"

ORGANLAR MİRASTIR

Organ bağışına destek olmak için etkinliğe katıldığını belirten Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da, Organ Bağışı Haftası nedeniyle yapılan tüm etkinliklere destek olunması gerektiğini belirtti. Prof.Dr. Özkan, buradaki her insanın menfaati olmadan burada bulunduğunu belirterek "Şunu fark ettim. Yeni nesil bu işe biraz daha iyi bakıyor. Bu da mutluluk verici bir durum. İnsanların nasıl miras bırakma hakkı varsa organlar da bir miras ve bunu bağışlama hakkına sahiptir."

TÜM ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Organ bağışı için kurulan stantta tüm organlarını ve dokularını bağışlayan İşletme Fakültesi öğrencisi Görkem Görür de organlarını bağışlamayı düşündüğünü ve tesadüfen geçerken gördüğü stantta organlarını bağışladığını söyledi. Etkinlik Cumhuriyet Meydanı'nda öğrencilerin konseriyle devam etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalyalı Öğrencilerden Organ Bağışına Müzikli Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement