Liseliler Kendini ve Kentini Keşfediyor - Son Dakika
Güncel

Liseliler Kendini ve Kentini Keşfediyor

Liseliler Kendini ve Kentini Keşfediyor

"Liseliler Kendini Kentini Keşfediyor" projesinin bu yıl 8. si gerçekleştiriliyor.

21.11.2013 12:24  Güncelleme: 16:20

"HAYATIN GERÇEKLERİNDEN ÇOCUKLUK HAYALLERİNE"

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi, Sanat Yönetimi, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi ve Sahne Sanatları Alanı son sınıf öğrencileri ile lise öğrencilerini bir araya getiren "Liseliler Kendini ve Kentini Keşfediyor" projesinin 2014 yılı tanıtımı İstanbul, Ankara, Adana, Bursa ve İzmir'den gelen lise öğretmenlerinin katılımı ile BİLGİ'de yapıldı.

Lise öğrencilerinin geleceklerini özgürce hayal etmelerini ve yaşadıkları kentin kültür ve sanat yaşamına ait fikirler üretmelerini amaçlayan "Liseliler Kendini Kentini Keşfediyor" projesinin bu yıl 8. si gerçekleştiriliyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi, Sanat Yönetimi, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi ve Sahne Sanatları Alanı son sınıf öğrencileri ile İstanbul, Ankara, Adana, Bursa ve İzmir'den gelen lise öğretmenleri "Liseliler Kendini Kentini Keşfediyor" projesinin 8. yılı ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere BİLGİ'de bir araya geldiler.

Yedi yıldır kendilerine ve kentlerine dair hayallerini, isteklerini farklı kavramlar çerçevesinde dile getiren lise öğrencileri, bu yıl hareket etmek, değişmek, özgürleşmek ve bireyselleşmek kavramları üzerinden "yolculuk" konusu üzerine paylaşımlarda bulunacaklar.

"Kendini Keşfet" atölyelerinden çıkan dökümanlar 2013-2014 akademik yılının sonunda sergilenecek. "Kentini Keşfet" atölyelerinde ise en iyi 4 proje İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yüzde yüz burslu okuma hakkı kazanacak.

Geçen yıl İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Samsun ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen atölyelere, 485 lise öğrencisi katıldı. "Kendini Keşfet" atölyelerinde her öğrenciden "keşke"lerini ve "inşallah"larını anlatan birer cümle alındı ve bu cümlelerden yola çıkarak Baba Zula, Yasemin Mori ve Fuat birer şarkı yaptılar. "Kentini Keşfet" atölyelerinde ise 281 genç kentleri için kültür sanat projeleri yazdılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Liseliler Kendini ve Kentini Keşfediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement