Liv Hospital ve Dünyaca Ünlü Kanser Merkezi Memorial Sloan Cancer Center Mscc Çağımızın Hastalığı... - Son Dakika
Güncel

Liv Hospital ve Dünyaca Ünlü Kanser Merkezi Memorial Sloan Cancer Center Mscc Çağımızın Hastalığı...

Liv Hospital ve Dünyaca Ünlü Kanser Merkezi Memorial Sloan Cancer Center Mscc Çağımızın Hastalığı...

Meme kanserinden korkma geç kalmaktan kork Meme kanserinin ülkemizde kadınlar arasında en sık görülen kanser türü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Levhi Akın, meme kanserinden korkmak yerine, erken tanının farkındalığına dikkat çekti.

11.09.2014 15:39

Meme kanserinden korkma geç kalmaktan kork Meme kanserinin ülkemizde kadınlar arasında en sık görülen kanser türü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Levhi Akın, meme kanserinden korkmak yerine, erken tanının farkındalığına dikkat çekti. Prof. Dr. Levhi Akın 'Meme kanseri ülkemizde en sık 45-55 yaş grubunda izleniyor. Meme kanseri erken evrede tanı konulduğu zaman tam iyileşme oranlarının yüzde 90'ının üzerinde. Bu yüzden farkındalık ve bilinçli olmak çok önemli. Her ay adet döneminden sonra, kendi kendine yapılan meme muayenesi büyük önem taşıyor. Günümüzde gelişmiş tanı teknikleri ve düzenli taramalar sayesinde, meme kanseri erken evrede tespit edilerek, başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor. Ayrıca meme kanseri tedavisinde kişiye özel, hastanın maksimum fayda görebileceği bireyselleştirilmiş tedavi yaklaşımları da çok faydalı sonuçlar almayı sağlıyor 'dedi.

Tiroid kanseri tedavisinde maksimum başarı Liv Hospital Endokrin Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Tunca, tiroid kanserinin özellikle kadınlarda daha sık görülmekle birlikte, son yıllarda erkeklerde de sıklıkla rastlandığına dikkat çekiyor. Doç. Dr. Fatih Tunca, 'Tiroid kanserinde uygun bir cerrahi tedavi ve arkasından gereken hastalarda radyoaktif iyot tedavisi uygulandığında, yüzde 97 oranında tedavi edilebilme şansı buluyor. Tiroid kanseri yüz güldürücü sonuçlar aldığımız, hastalarda insan ömrünü kısaltmayan bir kanser türüdür. Bu nedenle bu hastaların erken tanınması uygun ve tecrübeli ellerde tedavi edilmesi büyük önem taşıyor' dedi. Tiroid ve meme kanseri A'dan Z'ye masaya yatırıldı Meme ve tiroid kanseri sürecini yaşayan vakalarında da katıldığı, halka açık olarak gerçekleştirilen sempozyum Gazeteci-Yazar ve aynı zamanda Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği kurucusu Nevval Sevindi moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Soru-cevap bölümünde, Memorial Sloan Cancer Center Tiroid Cerrahı Dr. Ashok R. Shaha, Meme Cerrahı Dr. Hiram S. Cody, Prof. Dr. Levhi Akın ve Doç. Dr. Fatih Tunca meme ve tiroid kanseri ile ilgili yeni gelişme, tedavi yöntemlerini anlatarak, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liv Hospital ve Dünyaca Ünlü Kanser Merkezi Memorial Sloan Cancer Center Mscc Çağımızın Hastalığı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement