Lübnan Topraklarından İsrail'e Füze - Son Dakika
Güncel

Lübnan Topraklarından İsrail'e Füze

Lübnan Topraklarından İsrail\'e Füze

Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman: "Saldırı 1701 sayılı BM kararını ihlal ediyor"

22.08.2013 20:42

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Lübnan topraklarından İsrail'e füze atılmasını kınayarak, "Saldırının 1701 sayılı BM kararını ihlal ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Süleyman tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ülke egemenliğinin ihlali olarak değerlendirilen söz konusu saldırının faillerinin yetkili merciler tarafından bulunması ve yargılanması" talep edildi.

Saldırının 1701 sayılı BM kararını ihlal ettiği belirtilen açıklamada, Lübnan güvenlik güçlerinin terör eylemlerinde bulunanları yakalamak için sarf ettiği çabalardan övgüyle söz edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin, İsrail-Lübnan krizini sona erdirmek amacıyla 11 Ağustos 2006'da aldığı 1701 sayılı karar, İsrail ve Lübnan arasındaki çatışmalara son verilmesi, Lübnan'ın, Lübnan hükümeti tarafından tamamen kontrol edilmesi ve ülkede Lübnan makamlarının onayı olmadan silah bulundurulmamasını öngörüyor.

Lübnan'ın güneyindeki Raşidiyye Mülteci Kampı ile Sur kenti arasında kalan bölgeden İsrail'e 3 füze fırlatıldığı bildirilmiş, İsrail emniyet güçleri ise bölgeye 4 adet füze fırlatıldığını açıklamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan Topraklarından İsrail'e Füze - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement