Mahalle Halkından Başkan Çat'a Asfalt Teşekkürü - Son Dakika
Güncel

Mahalle Halkından Başkan Çat'a Asfalt Teşekkürü

Mahalle Halkından Başkan Çat\'a Asfalt Teşekkürü

Hacı Seyit Ali Mahalle Muhtarı ve sakinleri Belediye tarafından yaptırılan asfalt çalışmalar için Abdulkadir Çat'a mahallelerine davet ederek verdiği hizmetler için teşekkür ettiler.

17.07.2013 14:28

Seydişehir Belediyesi asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürürken Hacı Seyit Ali Mahalle Muhtarı ve sakinleri Belediye tarafından yaptırılan asfalt çalışmalar için Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'a mahallelerine davet ederekverdiği hizmetler için teşekkür ettiler. Belediye Başkanı'nı mahalleye girişte çocuklar karşıladı.

231 sokakta teravi namazı sonrası yapılan toplantıya Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'ın yanı sıra MHP İlçe Başkanı Abdullah Söğüt, Meclis Üyeleri Mümün Kutun, Hulusi Uyar, Azize Gül Harmanyeri, Ebru Altıok, Mahalle Muhtarı Mustafa Öncel, Belediye Koordinatörü İsmail Saylam ile mahalle sakinlerinden oluşan kalabalık bir topluluk atıldı.

Mahalle sakinlerinin kendisine gösterdiği ilgi ve davet karşısında duygulanan Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat;"Bizi buraya davet etme nezaketi gösterdiğiniz için en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:" Bu mahallemizi örnek olarak nitelendireceğim bir mahalleye dönüştürdük.Öncelikli olarak enerji nakil hatlarının bu bölgede tamamıyla yer altına alınmasından sonra doğal gaz hatları döşenerek hizmetinize sunuldu. Sokaklarda kaldırım çalışmalarını artırdık. Asfaltıyla da sizlerin hizmetinize sunduk.Göreve geldiğimiz günden itibaren, Seydişehir bir marka kent yapmak, memleketimizde yaşayan hemşehrilerimizde "İyi ki Seydişehir'de yaşıyorum" duygusunu ve algısını yerleştirmek maksadıyla aralıksız olarak yaklaşık 52 aydır hizmetlerimizi devam ettiriyoruz.

Bu bölge alt ve üst yapısıyla hizmetinize sunuldu.Seydişehir de örnek olarak nitelendirebileceğimiz mahallemiz haline geldi. Seneye de kent mobilyaları, bankları ve çiçek saksılarıyla süslediğimiz zaman hakikaten sizlere yakışır, sizlerin mutlu olmasına vesile olacak bir mahalle haline gelecek .Kaldırım çalışmalarını bitirdik. 40-50 yıldır yapılmayan bu hizmetleri sunmayı Cenab-ı Allah'ımın bize nasip etmiş olmasına hamd ediyor ve şükrediyorum. Bu mahallemizde ve seyyid harun mahallemizden sonra Aktaş Mahallesinde kaldırım çalışmalarına başladık. Seydişehir'de bugüne kadar ortaya koyduğumuz 52 ayda kış aylarında alışverişlerde yaşanan zorlukların önüne geçmek için Sebze Pazarının 14 bin metrekarelik alanın üstünü kapatarak hizmetinize sunduk. Kar da yağsa, yağmur da yağsa alışverişlerimiz artık, sağlıklı ve rahat bir ortamda gerçekleştiriyoruz. Konya Bölgesinin tek sağlıklı, hijyenik Canlı Hayvan Pazarı ve Kurban Kesim Merkezini hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Seyid Harun Bulvarı ve Milli Egemenlik Caddesinde Galericilerimizin kaldırım ve caddelerdeki araç karmaşasını ortadan kaldırarak Seydişehir'e yakışır şekilde Oto Galericiler Sitesini hizmete sunduk.

Bölgemizin en önemli mesire alanı Kuğulumuzdaki 30 bin metrekarelik piknik alanının 3 katı büyüterek halkımızın hizmetinize sunduk.Bunların birçoğu seçim beyannamemizde yoktu. Ama Seydişehir'in geçmişten gelen bu problemlerinin üstesinden gelerek bu hizmetleri sizlere sunmuş olmak beni, meclis üyelerimizi,çalışanlarımızı mutlu etmektedir.

Atatürk Caddesi'nde bir kentsel tasarım projesi ortaya koyduk. Akşamları trafiğe kapatıp sizlerin ailelerinizle birlikte gezip sosyal yaşam alanı olarak kullanabileceğiniz bir cadde inşa ettik.Bu cadde sizi temin ederim ki bir çok büyükşehirde yok ve Bölgemizde de tek olma özelliğinde.İlçemiz entellektüel birikimiyle, sosyal ve kültürel yapısıyla , her şeyden önce Medine-i Sani olarak Medine'den sonra ilahi bir emirle kurulan ikinci bir şehir olması dolayısıyla Cennet Mekan Seyyid Harun Veli Hz. ile ödeşen kullarından olma gayreti taşıyoruz.

Seydişehir'in bugüne kadar yapılmış en büyük alt yapı projesi olan Su İsale Hattı Projesini gerçekleştirerek Çaltepe Bölgesi'ndeki su kaynaklarımızı geçen yıl itibariyle şehir şebekesine dahil ederek hayata geçirdik.Şimdi içtiğimiz suyun %60'ını Çaltepe'den getiriyoruz.Yaklaşık 3,5 milyon TL'lik bu hizmeti sizlerin hizmetine sunduk.Artık memleketimizde su sıkıntısı çekmiyoruz.

Geçmiş kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması yönünde İlçemizde şimdiye kadar bir çalışma yoktu. Satın aldığımız eski cumbalı evlerimizden bir tanesini aslına uygun şekilde ,her türlü restorasyon hizmetlerini tamamlayarak Seydişehir Kültür Sanat Evi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz.Geçmiş Kültürümüzü yansıtan ev ve işyerlerimizde kullandığımız eşya ve objelerin yer alacağı Etnoğrafya Müzesi tarzında Sergi Salonunu önümüzdeki günlerde açıyoruz" dedi.

Fiziksel Belediyeciliğin yanında sosyal Belediyecilikte de Seydişehir'de tarih yazdıklarını belirten Belediye Başkanı Abdulkadir Çat sözlerini şöyle sürdürdü:" Lise son sınıfta okuyan 3452 öğrencimizi bu ülkenin vatan yapıldığı, metrekareye 225 bin şehidin verildiği, 11 bin merminin düştüğü Çanakkale'ye götürdük. Çocuklarımızın eğitimlerinin bir parçası olarak tarih derslerinde öğendikleri konuları bire bir görmelerini sağladık. 4 bine yakın 8. sınıf öğrencimizi Ulu Önder Atataürk'ün ebedi istirahatgahına Anıtkabir'e gönderdik. Bunun yanı sıra 85 km. yakınımızda olmasına rağmen bir çok vatandaşımızın, yaşadığımız çevreye ışık tutan Hz. Mevlana'yı ziyaret etmediğini gördük. Kültür Gezilerimiz kapsamında 1300 vatandaşımızı Mevlana'ya gönderdik. Bu yıl ise vatandaşlarımızın manevi duygularının pekişmesine Hz. Mevlana'yı daha iyi anlamalarına vesile olabilmek için 800 vatandaşımızı Konya'ya Sema Törenlerine gönderdik."

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Çat sözlerini şöyle tamamladı:"Biz göreve gelirken hizmete talip olduk. Sizler bizleri tercih ve teveccüh gösterdiniz. Bizlere güvendiniz. Bu güveninizi asla istismar etmedik. Hiç kimsenin insanı olmadık, kimseyle anılmadık. Ama biz sizlere hizmetin bir ibadet olduğunu biliyoruz. Resulululah Efendimizin" insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir" felsefesinden yola çıkarak pek çok hizmeti sizlere sunmaya çalışıyoruz. Allahım sizlere sağlık, sıhhat ve afiyet nasip etsin. Hakkınızı helal edin."

Toplantıya katılan Hacı Seyit Ali Mahallesi sakinleri de Belediyenin hizmetlerinden memnun olduklarını belirterek Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'a teşekkürlerini ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mahalle Halkından Başkan Çat'a Asfalt Teşekkürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement