Makedonya Başbakan Yardımcısı Arifi, Arnavutluk'ta - Son Dakika
Güncel

Makedonya Başbakan Yardımcısı Arifi, Arnavutluk'ta

Makedonya Başbakan Yardımcısı Arifi, Arnavutluk\'ta

Makedonya Başbakan Yardımcısı Teuta Arifi, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, Başbakan Sali Berişa ve Meclis Başkanı Yozefina Topalli ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

08.02.2013 11:12

Makedonya Başbakan Yardımcısı Teuta Arifi, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, Başbakan Sali Berişa ve Meclis Başkanı Yozefina Topalli ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

Arnavutluk Entegrasyon Bakanı Maylinda Bregu'nun daveti üzerine Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gelen Arifi, ilk olarak Cumhurbaşkanı Nişani ile basına kapalı olarak görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanlığı görüşmeyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Nişani'nin iki ülke arasındaki iyi komşuluk ilişkilerinin Balkan ülkeleri için örnek teşkil ettiğini vurguladığı belirtildi. Makedonya'nın demokratikleşmesi ve bütünleşmesi için Arnavut faktörünün önemli bir role sahip olduğunu belirten Nişani, Avrupa'ya entegrasyonun Arnavutluk'un en büyük hedefi olduğunu belirtti.

Avro-Atlantik yapılara entegrasyonun Balkan ülkelerindeki demokratikleşme süreçlerinin hızlandırılması için kullanılması gerektiğini vurgulayan Makedonya Başbakan Yardımcısı Teuta Arifi ise, Avro-Atlantik entegrasyonunun gerek Makedonya'daki Arnavutlar'ın gerekse diğer bölge ülkelerinde yaşayan Arnavutlar'ın çıkarına olduğunu belirtti.

Makedonya Başbakan Yardımcısı Arifi, Cumhurbaşkanı Nişani'nin ardından Meclis Başkanı Yozefina Topalli ile bir araya geldi.

Konuyla İlgili Arnavutluk Meclisi'nden yapılan açıklamada, Makedonya Başbakan Yardımcısı Arifi'nin AB'ye aday ülke statüsüne sahip ülkesinin AB fonlarından yararlandığını hatırlatarak, Arnavutluk Meclisi'nin de Brüksel tarafından istenen üç kanunun mecliste onaylanması gerektiği yönünde tavsiyede bulunduğu belirtildi.

Meclis Başkanı Topalli ise ülkenin aday ülke statüsü konusunda Arnavutluk vatandaşlarının karar alacağını belirterek, Arnavutluk vatandaşlarının yüzde 94'ünün AB üyeliğine destek verdiğini bildirdi.

Nişani ve Topalli'nin ardından Başbakan Sali Berişa ile de bir araya gelen Arifi'nin, görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere önem verilmesine vurgu yaptığı belirtildi.

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Arifi'nin Arnavutluk hükümeti tarafından gerçekleştirilen altyapı projelerini değerlendirdiği ve bu projeler sayesinde bölge ülkeleri arasındaki ticaret hacimlerinin artacağına inandığını söylediği ifade edildi.

Muhabir: Tiran - Kayhan Gül

Yayıncı: Ömer Çetres - TİRAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya Başbakan Yardımcısı Arifi, Arnavutluk'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement