Makedonya Başbakanı Gruevskı, Arnavutluk'ta - Son Dakika
Güncel

Makedonya Başbakanı Gruevskı, Arnavutluk'ta

Makedonya Başbakanı Gruevskı, Arnavutluk\'ta

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ve Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, işbirliği anlaşmalarına imza attı.

23.11.2012 19:04

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ve Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, işbirliği anlaşmalarına imza attı.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret eden Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa'yla bir araya geldi. Liderler iki ülke arasındaki işbirliği kapsamında iki anlaşmaya imza attı. İki ülke vatandaşların sürücü belgelerinin tanınması ve Cepişte – Trebişte arasında yeni sınır kapısının açılması için anlaşmaya varıldı.

Görüşmelerle ilgili değerlendirme yapan iki Başbakan, Koridor 8 üzerinde çalıştıklarını, iki ülke arasında demiryolları ve otoyol inşa edilmesi, enerji bağlantıların kurulması konularını da ele aldıklarını söyledi.

Makedonya'daki Arnavutlar'ın ve Arnavutluk'taki Makedonlar'ın özgürlük hakları üzerinde konuştuklarını ifade eden Sali Berişa, Makedonya'daki Arnavutların çok etnikli bir toplumun gelişmesi için verdikleri katkıyı takdirle karşıladıklarını, aynı zamanda Arnavutluk'ta yaşayanların da kendi kimliklerini rahatlıkla ifade etme özgürlüğüne sahip olduklarını söyledi.

Sali Berişa Makedonya'nın hem NATO' ya üyeliğini hem de Trans-Adriyatik Boru Hattı Projesinde yer almasını desteklediklerini ifade etti.

DHA(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Makedonya Başbakanı Gruevskı, Arnavutluk'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement