Maltepe Üniversitesi ile THY İş Birliğine İmza Attı - Son Dakika
Güncel

Maltepe Üniversitesi ile THY İş Birliğine İmza Attı

Maltepe Üniversitesi ile THY İş Birliğine İmza Attı

İstanbul Maltepe Üniversitesi ve Türk Hava Yolları iş birliğine imza attı.

31.07.2013 16:23  Güncelleme: 16:27

İstanbul Maltepe Üniversitesi ve Türk Hava Yolları (THY) iş birliğine imza attı.

Maltepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Maltepe Üniversitesi ile THY'nin gerçekleştirdiği protokol çerçevesinde Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Bölümüne bilgi birikimi, öğretmen ve dersler gibi başlıklarda gerekli desteğin verilerek işbirliğine gidilmesi ve mezun olanlardan uygun bulunanların ortaklıkta istihdam edilmesi planlandığı kaydedildi.

Yapılan açıklamaya göre, iş birliği protokolü THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen tarafından imzalandı.

THY ve Maltepe Üniversitesi iş birliği sonrasında, THY Uçuş Eğitim Başkanlığı, üniversitenin sektöre insan kaynağı kazandırmak üzere yürüttüğü eğitim faaliyetlerine belirli sınırlar içinde destek sağlayarak, hem toplumsal bir sorumluluğu yerine getirecek hem de yetişen insan kaynağından uygun özelliklerdekileri bünyesine kazandırarak maliyet ve işgücü avantajı yakalamış olacak.

Ayrıca yapılan iş birliği ile eğitim kurumları tarafından ve gerekli koşullar sağlanmış olarak yetiştirilen kabin memuru adayları uzun bir eğitim sürecinde önemli ölçüde bilgiye sahip olmak, yabancı dil ve benzeri yeterlilikleri daha iyi kazanmak ve eğitim boyunca yapılan stajlarla işe başlamadan önce sektörü tanımak bakımlarından avantaj sağlamış olacak.

THY ve Maltepe Üniversitesi ortaklığı, bu avantajı yakalamış adaylar için de mesleğe hazır olma ve zaman avantajıyla sürece dahil edilme gibi kolaylıklar sağlayacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maltepe Üniversitesi ile THY İş Birliğine İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement