Maltepe Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Maltepe Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Maltepe Üniversitesi\'nde Mezuniyet Töreni

İstanbul Maltepe Üniversitesi 13. dönem mezunlarını düzenlediği törenle uğurladı.

24.06.2013 15:48

İstanbul Maltepe Üniversitesi düzenlediği törenle 13. dönem mezunlarını uğurladı.

Üniversite tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara Eğitim Köyü'nde düzenlenen törende 2012-2013 akademik yılında bini aşkın ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi mezuniyet sevincini yaşadı.

Törene, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen, rektör yardımcıları, senato ve yönetim kurulu üyeleri ile öğretim elemanlarının yanı sıra çok sayıda davetli ve aileler katıldı. Törende konuşan  Rektör Köymen, üniversitelerinin, 2012-2013 Akademik Yılı'nda Avrupa Komisyonu tarafından Diploma Eki ve 16 ve AKTS etiketleriyle ödüllendirilen 9 üniversiteden biri olduğunu belirterek, "Bu etiketler Eğitim-Öğretim faaliyetlerimizin altyapısını oluşturan akademik öğretim programlarımızın ve bu programlardan mezun olan siz öğrencilerimize verdiğimiz diplomaların mükemmel olduğunu tasdik eden belgelerdir. Artık öğrencilerimiz, tabiri caizse, Avrupa Birliği ülkelerinin üniversitelerinde 'serbest dolaşım' hakkı kazandılar; lisans eğitimlerinin bir kısmını Avrupa'da yapabilecekleri gibi, lisansüstü eğitimlerine Avrupa veya Amerika'da devam edebilecekler"  ifadelerini kullandı.

Köymen, konuşmasının ardından, Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Kredi Transfer Sistemi ve Diploma Eki Etiketleri ile ödüllendirilme sürecinin tamamlanmasındaki çalışmaları dolayısıyla Prof. Dr. Belma Akşit'e teşekkür plaketi verdi.

Üniversite Senatosu tarafından "küresel entegrasyona sağladığı katkı" dolayısıyla Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu'ya da Fahri Doktora unvanı verildi.

Törende daha sonra mezunlar, diplomalarını dekanlarının elinden aldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maltepe Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement