Manisa'daki Engelleri Kaldırdık - Son Dakika
Güncel

Manisa'daki Engelleri Kaldırdık

Manisa\'daki Engelleri Kaldırdık

Manisa Belediyesi'nin 'Engelleri Kaldırıyoruz' sloganıyla başlattığı kampanyanın tanıtımı yapıldı.

09.11.2012 07:05

Kampanya kapsamında engelli dostu kaldırım ve engelli dostu toplu ulaşım araçlarının tanıtımını yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daha yaşanılabilir kent ortaya çıkaran Manisa Belediyesi'nin yine ilkleri başardığını belirterek, "Toplumun her kesimine hitap edecek çalışmalar içerisinde engelli vatandaşlarımıza da en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Toplu Ulaşımda Dönüşüm gibi bir devrimi yapmamızın akabinde engelli vatandaşlarımızın kent içerisindeki yaya ulaşım sorununu da çözdük" dedi.

Manisa Belediyesi tarafından 'Engelleri Kaldırıyoruz" sloganı ile engelli vatandaşlara daha yaşanılabilir bir kent yaratma projesinin tanıtımı yapıldı. Manolya Meydanı karşısında gerçekleştirilen tanıtıma Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Hasan Eryılmaz, Tamer Çipiloğlu ve Funda Solak, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz ile bedensel ve görme engelli vatandaşlar katıldı. Ulaşımda Dönüşüm Projesi'nin etaplarından biri olan engellilere yönelik çalışmalara dair teknik bilgi veren Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, Manisa'da tüm toplu ulaşım araçlarının engelli dostu haline getirildiğini ve diğer şehirlere örnek olunduğunu söyledi.

Deniz, "Manisa Belediyesi, tüm toplu ulaşım araçlarını engellilerin kullanabileceği şekilde tasarlamıştır. Türkiye genelinde yaptığımız araştırmalarda bu anlamda tüm araçları engellilere uygun hale getirmiş başka bir ilin olmadığını gördük. Manisa Belediyesi, toplu taşıma araçlarını tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımıza uygun olarak dizayn etmiş, görme engelliler için de kaldırımlara 3 bin 500 metre uzunluğunda hissedilebilir yüzey monte etmiş ve sesli sinyalizasyon sistemini hayata geçirmiştir. Kısacası Manisa Belediyesi tüm engelleri kaldırıp, engelli vatandaşları içimize alarak, birlikte yaşadığımız hayatta kolaylık sağlamıştır" dedi.

Toplumun Her Kesimine Hitap Ediyoruz

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Manisa Belediyesi'nin yapmış olduğu hizmetlerle kentte engelleri kaldırdığını belirterek, toplumun her kesime hitap eden hizmetleri yapıyor olmanın gururunu yaşadıkları belirtti. 57 mahalledeki çalışmaların yüzde 95 oranında tamamlandığını, geriye kalan kısmının da önümüzdeki ay tamamlanacağını belirten Başkan Ergün, "Geçtiğimiz sene kent genelinde başlatmış olduğumuz tüm kaldırımlara rampa uygulamasını tamamlamak üzereyiz. Çalışmalarımızda kenar mahallelerimizde kalan yüzde 5'lik kısmı da önümüzdeki ay tamamlamış olacağız. Sadece kaldırım yapmakla olmuyor. Bunun akabinde bizimle yaşayan engelli görme ve bedensel engelli vatandaşlarımızı kucaklayacak hizmetlerin yapılmasının bilincindeyiz. Ana arterlerde başlamış olan çalışma ile görme engellilerin rahatça yürüyebileceği hizmeti sunuyoruz. Sinyalizasyon sistemlerini de engellilerimizin kullanabileceği noktaya getirdik" dedi.

İlkleri Gerçekleştiren Bir Belediyeyiz

Ulaşımda Dönüşüm Projesi kapsamında Manisa'da devrim yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tüm toplu ulaşım araçlarında rampa olmasının Manisa'daki bir engeli daha kaldırdığını söyledi. Başkan Ergün şöyle konuştu, "Geçtiğimiz ay içerisinde tamamlanan ulaşımda dönüşüm noktasında 168 aracı hizmete sunarak bir devrim gerçekleştirdik. Yine ilklerin belediyesi olarak tüm toplu taşıma araçlarına engelli rampası yaptık. Bu anlamda bedensel, görme ve diğer engelli vatandaşlarımız ulaşım noktasında da en güzel hizmeti alacaktır. Her şey vatandaşlarımız, insanımız içindir.

Halkımızın daha rahat, daha huzurlu bir şekilde Manisa'da yaşamlarını sürdürebilecek hizmetleri yapmak bizim görevimizdir. Bu vesileyle bu konuda emeği geçen ilgili müdürlüklerimize, başkan yardımcılarımız ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımız yapılan hizmetleri güle güle kullansınlar. Allah, kazasız belasız bir şekilde bu hizmetlerin devam etmesini nasip eder inşallah" Konuşmaların sonrasında Belediye Başkanı Cengiz Ergün görme engelli vatandaşlara baston hediye etti. 6 Nokta Körler Derneği ve Bedensel Engelliler Derneği tarafından Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e plaket takdim edildi. Kaldırım üzerinde görme engellilerin kullanımına sunulan hissedilebilir yüzeyler tanıtılarak, bedensel engelli vatandaşların toplu ulaşım aracındaki engelli rampasını nasıl kullanabileceği gösterildi.

Engelliler Hizmetlerden Memnun

Tanıtıma katılan engelli vatandaşlar da Manisa Belediyesi'nin 'Engelleri Kaldırıyoruz' sloganıyla yapmış olduğu; toplu ulaşım araçlarında rampa, kaldırımlarda hissedilebilir yüzey ve sesli sinyalizasyon sistemi çalışmalarından memnun olduklarını ifade etti. Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e hayatlarını kolaylaştıracak hizmetlerde bulunduğu için teşekkür eden engelli vatandaşlar duygularını şu şekilde ifade etti;

Süleyman Ekici, "Bu hizmetten gayet memnunuz. Belediyemizin duyarlı ekibine çok teşekkür ediyorum. Engelli Erişilebilirlik Mevzuatı'nın öngördüğü son süreyi beklemeden harekete geçerek bu güzel hizmetleri yaptıkları için, bu önemli ihtiyaçları karşıladıkları için çok mutluyuz. Diğer kurumların ve diğer illerin de bu güzel hizmetleri örnek almalarını bekliyoruz"

Arif Zengin, "Bu çalışmayı yapan ekibe çok teşekkür ediyorum. Artık görme engelliler güvenli bir şekilde kaldırımlardan tek başlarına, başkalarından yardım almadan yürüyebilecekler. Kaldırımlarda yer alan bu hissedilebilir yüzeyler sayesinde rahatça karşıdan karşıya geçebileceğiz"

Mustafa Uzun, "Belediyemizin engelli arkadaşlarımız için yaptığı bu çalışmalarından çok memnunuz. Hem görme engellilerin hem bedensel engellilerin aktif ve bağımsız olarak hayatta yer alabilmeleri çok güzel. Bu çalışmaların devam etmesini temenni ediyoruz"

İsmail Tur, "Bu hizmetleri yapan Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'den Allah razı olsun. Bizler için düşünüp, bu kaldırımları düzenlemişler. Sağolsun, var olsun. O kadar mutluyum ki duygularımı ifade edemiyorum. Huzur doluyum"

Şenol Gürlü, "Kaldırımların bizler için düzenlenmesi sayesinde artık daha rahat bir şekilde dışarı çıkabiliyoruz. Eve kapalı kalmaktan kurtulduk. İleride dışarıdaki ihtiyaçlarımızı kolayca giderebileceğimizi düşünüyorum. Emeği geçenleri kutluyorum"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manisa'daki Engelleri Kaldırdık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement