Mardin- Darbe Girişimini ve Halkın Direnişe Karşı Duruşunu Duvara Resmettiler - Son Dakika
Güncel

Mardin- Darbe Girişimini ve Halkın Direnişe Karşı Duruşunu Duvara Resmettiler

Darbe girişimini ve halkın direnişe karşı duruşunu duvara resmettilerMARDİN'in Midyat İlçesi'ndeki Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Okulu öğretmenleri ve öğrencileri, 15 Temmuz FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimine karşı halkın sergilediği dik duruş, bir okulun duvarına resmeti.

02.06.2017 15:27

Darbe girişimini ve halkın direnişe karşı duruşunu duvara resmettiler

MARDİN'in Midyat İlçesi'ndeki Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Okulu öğretmenleri ve öğrencileri, 15 Temmuz FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimine karşı halkın sergilediği dik duruş, bir okulun duvarına resmeti. 400 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, 6 metre yüksekliğinde ve 50 metre uzunluğundaki duvara, darbe gecesi halka ateş açan tank ve helikopterlerin karşısında ellerinde Türk Bayrağı bulunan engelli, yaşlı, çocuk ve gençlerin yeraldığı 150 insan ve 80 bayrak, bir aylık süren çalışma ile plastik boya kullanılarak çizildi.

Yeni Mahalle'de 400 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu'nun öğretmenleri, öğrencileriyle birlikte okul bahçe duvarını, 15 Temmuz darbe girişimi ve halkın sergilediği dik duruşu okulun duvarına resmettiler.

Okul Müdürü Zeyni Ay'ın destekleriyle, Görsel Sanatlar Öğretmeni Erkam Uğur'un öncülüğünde bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler, okulun bahçe duvarına 6 metre yüksekliğinde ve 50 metre genişliğinde; 15 Temmuz gecesi halkına ateş eden tank ve helikopterlerin karşısında, milleti ise Türk Bayraklı elbiseleriyle resmetti. Engelli, yaşlı, çocuk ve gençlerin yer aldığı 150 insan ile 80 bayrak, yaklaşık bir aylık bir çalışmayla okulun duvarına plastik boya ile çizildi. Çalışmada en önemli detaylardan birisi ise darbe girişiminin ardından eşinin kamyonunu alarak İstanbul Taksim Meydanı'na halkı taşıyan ve darbe girişiminin efsane isimlerinden Gümüşhaneli Şerife Boz ve kamyonu da oldu.

Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, okulu ziyaretinde öğretmen ve öğrencileri yaptıkları çalışmadan dolayı kutlayarak, "Bu çalışma sadece bir okulun duvarını süslenmesi çalışması değildir. Aynı zamanda öğrencilerimizin milli duygularının, milli bilincini arttırmaya yönelik bir çalışmadır. 15 Temmuz'da yaşanan O acı hatıranın sürekli çocuklarımızın gözü önünde kalmasını sağlayacak ve demokrasi bilincini, millet iradesi bilincini sürekli yüreklerinde ve hafızalarında taşımış olacaklar. Çocuklarımızın bir kere milli duyguları kamçılanmış oluyor, aidiyet duyguları kamçılanmış oluyor, vatanseverlik duyguları bu şahlanışla birebir görmüş olarak yaşamış olacaklar. Milletin ne kadar güçlü olduğunu, hiçbir gücün milletin gücü üzerinde olmadığını, Allah'a iman etmiş, Allah'a dayanmış olan milletimizin topları, tankları, uçakları nasıl dize getirmiş olduklarını aslında her gün görmüş olacaklar ve bunu bilinç altlarına yerleştirmiş olacaklar" dedi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Erkam Uğur da, yaptıkları eser hakkında bilgi vererek, "Bu resimde halkımızın darbeye karşı dik duruşunu resmettik. İnsanlar burada farklı siluetlerde resmedildi, siyah, gri, beyaz. Yani her çeşit insan, her kesimden insanın darbeye karşı olan dik duruşunu gösteriyor bu. Resmimizi meydanda, Boğaziçi Köprüsü'nde tankların, silahların insanlara saldırdığı anı daha çok resmettik. Sağda ve solda duvarlarda olan resimlerde ise sokaklarda ve caddelerden meydanlara doğru giden insanları görüyoruz. Tabi bu çalışmada daha çok öğrencilerimizde, halkımızda bir farkındalık oluşturması adına yaptık" diye konuştu.

Öğrencilerden Nursena Kübra Çetinkaya da "Resmimiz 15 temmuz'u anlatıyor. 15 temmuz'da da Türkiye olarak en büyük darbeyi yemiş bulunmaktayız. Bu bize çok acı bir his olarak geliyor. Çünkü bir sürü şehidimiz oldu" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Melek Demir, resmi çizerken hem mutlu hem de o anı düşünerek üzüldüğünü ve yaşananların unutulmaması, gelecek nesillere aktarılması adına bu çalışmaya katıldığını söyledi. Mehmet Enes Demir, eseri yaparken sevinçle birlikte darbe gecesi yaşananları hatırlayarak, gururlandığını anlattı. Nisa Pekedis de, "Okulumuzun bahçesine çok güzel 15 temmuz resmi çizdik. Biz 15 temmuzun farkında değildik. Ne olduğunu tam olarak bilmiyorduk. Bunu fark etmemizi öğretmenlerimiz bize öğretti. Bu çok güzel bir şey" dedi.

Çalışmaya katılan öğrencilerden Yağmur Şevval Gün de darbe gecesi yaşananların farkında olmadığını belirterek, şöyle konşutu:

"Aslında biz darbe girişiminin ne olduğunu bilmiyorduk. Öğretmenlerimiz bize anlattı. O yüzden biz çok üzüldük. Bir sürü abilerimizi şehit oldu. Herkes hiçbir zaman unutmasın. Her zaman görsün ve ülkemize sahip çıksın."

Mardin- Darbe Girişimini ve Halkın Direnişe Karşı Duruşunu Duvara Resmettiler
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin- Darbe Girişimini ve Halkın Direnişe Karşı Duruşunu Duvara Resmettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement