Mardin'de Yaz Spor Oyunları Şenliği Başladı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Yaz Spor Oyunları Şenliği Başladı

Mardin\'de Yaz Spor Oyunları Şenliği Başladı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları, Mardin'de 2 bin 200 sporcunun katılımıyla başladı.

03.07.2013 11:26  Güncelleme: 11:32

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları'nın 8'incisi, Mardin'de 22 ilden 2 bin 200 sporcunun katılımıyla düzenlenen törenle başladı.

22 ilden 2 bin 200 sporcu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları'nın 8'incisi için Mardin Cumhuriyet Meydanı'nda biraraya geldi. Burada oluşturulan kortejin Şehir Stadyumu'na doğru yürüyüşe geçti. Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, İl Jandarma Komutanı Necmi İnce ile diğer kamu kurum ve kuruluş müdürleri de yürüyüşe katıldı.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, çocuklarını etkinliğe gönderen sporcu ailelerine teşekkür ederek, "Sizi büyütüp bugünlere kadar getiren anne ve babalarınız ile öğretmenlerinizin ellerinden öpüyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Centilmenlik içerisinde birbirinizle yenişmeye çalışacaksınız. Ama buradan ayrılırken burada yaşadığınız güzellikleri bir ömür boyu hatırlamanızı ve birbirinizle kuracağınız dostlukları yaşam boyunca sürdürmenizi istiyorum" dedi.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mersin'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nın ardından sporun kalbinin Mardin'de attığını belirtti. Cengiz, "Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' vecizesini hatırlatmak istiyorum. 22 farklı ilden Mardin'de spor yapmak ve sporda yarışmak için geldiniz. Yapılacak oyunlarda ve yarışmalarınızda kaybeden olmayacaktır. Spor yapan herkes,zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklı olmalıdır. Ben hepinizin ahlaklı birer sporcu olduğunuza inanıyorum. Bu güzel ahlakınızı Mardin'de yapacağını yarışmalara da yansıtacağınızı biliyorum. centilmenlik içerisinde geçeceğine inandığım müsabakalarınızda her birinize ayrı ayrı başarılar diliyorum. Sizleri Mardin'de ağırlıyor olmaktan da ayrıca büyük bir onur ve mutluluk diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçılar tarafından verilen konserlerde halaylar çeken sporcilar, gönüllerince eğlendi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Yaz Spor Oyunları Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement