Mardin'in Midyat İlçesinde PKK'nın Katlettiği 26 Kişi Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mardin'in Midyat İlçesinde PKK'nın Katlettiği 26 Kişi Anıldı

Mardin\'in Midyat İlçesinde PKK\'nın Katlettiği 26 Kişi Anıldı

Midyat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Duru, terör örgütüne karşı yürütülen, mücadelede şehit olan Türk Silahlı Kuvvetler mensupları, polis ve korucuların yüzde 27'sinin Kürt kökenlilerden oluştuğunu söyledi.

04.10.2010 17:48

Midyat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Duru, terör örgütüne karşı yürütülen, mücadelede şehit olan Türk Silahlı Kuvvetler mensupları, polis ve korucuların yüzde 27'sinin Kürt kökenlilerden oluştuğunu söyledi.

Kayalıpınar Köyü'nde 1993 yılında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu ölen 8'i çocuk 26 kişi için ölüm yıl dönümlerinde Kaymakamlık ve Garnizon Komutanlığınca hazırlanan programla anma töreni yapıldı. Törene, Midyat Kaymakam Vekili ve Dargeçit Kaymakamı Şenol Kaya, Mardin'deki 70'inci Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Olcay Avşar, Midyat Garnizon Kurmay Albay Saim Bağcı, İlçe Emniyet Müdürü Serdal Yurdagül, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve köylüler katıldı.

Törende, 'Canımıza kıyan hainlerin elleri kırılsın', 'El ele daha güzel yarınlara', 'Teröre lanet olsun', 'Çocuğunu kaybeden bir anne için her gün ilk gündür, bu ıstırap dinmez', 'Bayrak inmez vatan bölünmez', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Türk- Kürt kardeştir, ayırım yapan kalleştir' yazılı döviz ve pankartlar taşındı. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Duru, hoşgörü ve kardeşliğin en güzel temsilcisi Midyat'ta barış ve kardeşlik ortamını bozmaya yönelik eylemlerini sürdüren ve akan kanla beslenen bebek katilleri olduğunu belirterek, "PKK terör örgütüne karşı yürütülen, mücadelede şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, polis ve korucularımızın yüzde 27'sini Kürt kökenli vatandaşlarımız oluşturmaktadır" dedi.

Köylüler adına konuşan köy muhtarı Hüseyin Ağırman da, 17 yıl önce uğradıkları terörist saldırısı sonucu 8'i çocuk, 26 köylülerinin yaşamını yitirdiğini, 3 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, "Yüreğimiz bugün de aynı acıyı yaşıyor. Biz bu acıyı unutmadık ve asla unutmayacağız. Teröristlere ve destekçilerine bu dünyada da öbür dünyada da hakkımızı helal etmeyeceğiz. Savunmasız insanların kanını akıtan terörün masum insanları ve çocukları nasıl katlettiklerini gördük. Umarım bir daha bu tür olaylar yaşanmaz" diye konuştu.

Köy meydanındaki konuşmaların ardından, ölenlerin ruhuna, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik dualar Midyat Müftüsü Abdurrahim İnanç tarafından okunduktan sonra ölenlerin mezarlarının başında da !atiha okundu ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilendi. Tören bitiminden sonra şehit ailelerinin yakınlarına Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca gıda paketleri dağıtıldı. Tören köylülerin şehit edildiği yere karanfiller bırakıldıktan sonra tören sona erdi.

Mehmet Halis İŞ/MİDYAT(Mardin), (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'in Midyat İlçesinde PKK'nın Katlettiği 26 Kişi Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement