Marmaraereğlisi'nde Tarihin Sayfaları Aralanıyor - Son Dakika
Güncel

Marmaraereğlisi'nde Tarihin Sayfaları Aralanıyor

Marmaraereğlisi\'nde Tarihin Sayfaları Aralanıyor

Marmaraereğlisi Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile ilçenin tarihi dokusu, geçmişi ve tarihi özellikleri ile ilgili yapılan, 2. Uluslararası Roma Dönemi ve Geç Antik Devir Trakya Çalıştayı başladı.

27.10.2017 15:01

Marmaraereğlisi Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile ilçenin tarihi dokusu, geçmişi ve tarihi özellikleri ile ilgili yapılan, 2. Uluslararası Roma Dönemi ve Geç Antik Devir Trakya Çalıştayı başladı.

Marmaraereğlisi Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa, Marmaraereğlisi İlçe Kaymakamı Sıtkı Zehin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Vekili Hıdır Şanlı, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün, Tekirdağ Müze Müdürü ve İl Kültür Müdür Vekili Önder Öztürk, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada, bu çalıştayın özellikle burada yapılıyor olmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti. Albayrak, "Bugüne kadar birçok medeniyetin merkezi olan bu ilçe tarihe tanıklık etmiş ve bugün Tekirdağ'ın turizm merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "Yaz döneminde nüfusu büyük bir artış gösteriyor. Marmaraereğlisi Belediye Başkanımız tanımaktan çok mutlu olduğum bir çalışma arkadaşım. İlçenin tarihini, turizmini ve doğal güzelliğini bozacak her türlü yatırıma karşı çıkıyor ve ilçe için mücadele ediyor. Biz de onu destekliyoruz. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Marmaraereğlisi ilçemizi korumak ve daha güzel yerlere getirmek için çalışıyoruz. Bugün burada Marmaraereğlisi'ni dünyaya tanıtacak güzel özelliklerinin dile getirileceğine eminim. Dünyada artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Umarım gelecekte Tekirdağ'da bu yarışta yerini alacaktır. Ben bugün burada düzenlenen etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış programında, İstanbul Üniversitesi hocaları ve eğitim görevlileri de birer konuşma yaparak yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Marmaraereğlisi'nde Tarihin Sayfaları Aralanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement