Mavi Marmara Baskınında Yaralanan Söylemez Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Mavi Marmara Baskınında Yaralanan Söylemez Vefat Etti

Mavi Marmara Baskınında Yaralanan Söylemez Vefat Etti

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Elazığ Temsilcisi Metin Kılıç, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne İsrail askerlerinin yaptığı baskında ağır yaralanan ve 4 yıldır yoğun bakımda tutulan Süleyman Uğur Söylemez’in vefatı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

25.05.2014 15:09

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Elazığ Temsilcisi Metin Kılıç, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne İsrail askerlerinin yaptığı baskında ağır yaralanan ve 4 yıldır yoğun bakımda tutulan Süleyman Uğur Söylemez'in vefatı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

İHH Elazığ Temsilcisi Metin Kılıç, İslam aleminin kangrenleşmiş Filistin Gazze sorununun yeniden gündeme taşınmasını istediklerini söyledi. İsrail aleyhine açılan davaların takipçisi olacaklarını belirten Kılıç, saldırının 4. yıldönümünde hayatını kaybeden Söylemez'in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Maalesef komadaki arkadaşımızı kaybettik. Mavi Marmara baskını vuku bulduğunda Süleyman Uğur Söylemez kardeşimize yakın mesafeden ateş edilmiş ve kafasına bir kurşun saplanmıştı. Söylemez'in kafatasına saplanan bir kurşun delilleri karartma adına ameliyatla çıkarılmış, ameliyat esnasında kardeşimizin beyninin bir kısmı alınmıştı. Kardeşimiz tam dört yıldır komadaydı. Baskının dördüncü yıldönümünde kendisini kaybettik. Böylelikle Mavi Marmara şehitlerimizin sayısı 10'a çıktı. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Malumunuz 2010 yılında yapılan baskından sonra 9 şehidimizle 40 üzerinde yaralımız vardı. Bu gemide birçok devletin milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri vardı. Hatta gemide yahudiler bile bulunuyordu. Bunların tek bir gayesi vardı. Gazze'ye uygulanan ambargoyu delmek."

Mavi Marmara Gemisi uluslararası karasularında olmasına rağmen İsrail askerleri tarafından saldırıya uğradığını anlatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem de uyarılmadan. Bu saldırı tamamen öldürme amaçlıydı. Çünkü gemiye yanaşır yanaşmaz ateş edildi. Bu olaydan sonra iki ülke arasında siyasi kriz baş gösterdi ve hala devam ediyor. Dünyada ilk kez İsrail aleyhine açılmış bir dava var. Özellikle bakanları ve komutanları dava sürecinde zor günler geçiriyor. Geçen yıl İsrail Savunma Bakanı İngiltere'ye gitmek isterken İngiliz polisleri tarafından 45 dakika sorgulandı ve ülkeye girişi engellendi. Bunları önemsiyoruz. İHH olarak bu dava süreçlerini takip edeceğiz. Filistin ve Gazze sorununun yeniden Müslümanların gündeminde olmasını istiyoruz." - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mavi Marmara Baskınında Yaralanan Söylemez Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement