Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi İnsan Hakları Okulu Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi İnsan Hakları Okulu Başlıyor

Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi İnsan Hakları Okulu Başlıyor

Mazlumder Diyarbakır Şubesi, 4. İnsan Hakları Okulunun programını açıkladı.

10.10.2013 16:20

2 6 Ekim – 28 Aralık 2013 tarihleri arasında Diyarbakır şube merkezinde yapılacak olan İnsan Hakları Okulu'na alanında yetkin isimler sunum yapacak, çeşitli atölyeler düzenlenecek.

Ahmet Faruk Ünsal, Ahmet Erkol, Vahap Coşkun, Güler Özavcı, Nesip Yıldırım, Hasan Tanrıverdi, Mehmedi Aktoprak, Mehmet Emin Aktar, Seher Akçınar, Selahattin Çoban, Şimşir Ekinci, Yusuf Tanrıverdi, Seda Baran, Mürsel Ekici ve M. Arif Koçer gibi alanında yetkin isimlerin katılımı ile düzenlenecek İnsan Hakları Okulu'nda çeşitli atölyeler ve saha eylemleri de yapılacak.

İnsan Hakları'nın tarihsel ve felsefi gelişiminin yanında Gezi Parkı Eylemleri, Anadilde Eğitim, Ayrımcılık ve Nefret Suçları, Uludere Olayı, Cemevleri ve Ruhban Okulu, Mülteci Hakları ve Suriye gibi güncel konular üzerinde sunum ve tartışmalar yapılacak.

"YENİ BİR ARAYIŞIN TEORİK VE GÜNCEL ZEMİNİNİ İNŞA ETMESİNİ ÜMİT EDİYORUZ"

Dernek'ten yapılan yazılı açıklamada, "İnsan Haklarının bizim için reaksiyoner bir kavram olmaktan çıkarak, tanımlanmasında etkin olduğumuz bir kavrama dönüşmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla İnsan Hakları Okulu'nun yeni bir arayışın teorik ve güncel zeminini inşa etmesini ümit ediyoruz. İlk döneminde teorisini tartıştığımız İnsan Hakları Okulu'nda bu dönem yaşamın içinden tecrübelerle teoriyi pratize etmeyi amaçlıyor, İnsan Hakları mücadelesinin sahadaki yansımalarını geliştirmeyi umuyoruz" denildi.

"Hukukun toplumun kılcal damarlarına kadar yaygınlaştırılması bu tür çalışmalarla ve bu çalışmalar neticesinde oluşacak mücadele örnekleriyle gerçekleşecek kanısındayız" denilen açıklamanın devamında şöyle dendi:

Son yıllarda yaşanan hak ihlalleri dikkate alındığında bunun ne denli önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Bu sebeplerden ötürü hakka, adalete ve özgürlüğe sahip çıkan cesur ve vicdan sahibi insanlarla İnsan Hakları mücadelesinde bir araya gelmeyi umuyoruz. İnsan Hakları Okulu, bu birlikteliğe önemli bir katkıda bulunacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Cumartesi günleri saat 12.30-15.00 arasında Mazlumder Diyarbakır Şubesi'nde yapılacak olan dersler, 26 Ekim'de başlayıp 28 Aralık'ta son bulacak, sertifika töreni 4 Ocak 2013'de yapılacak.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi İnsan Hakları Okulu Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement