Melih Baki, Akdeniz İleride Göller Bölgesi Olacak - Son Dakika
Güncel

Melih Baki, Akdeniz İleride Göller Bölgesi Olacak

Melih Baki, Akdeniz İleride Göller Bölgesi Olacak

Tümsiad Osmaniye Şubesi Deprem ve Kentlerimiz Semineri Düzenledi.

05.05.2012 15:27

Adana Jeofizik Mühendisleri odası adana şube başkanı Melih baki, meydana gelecek depremler sonrasında Akdeniz'in göllere bölüneceğini söyledi.

Tüm sanayici ve İşadamları Derneği Osmaniye şubesi tarafından düzenlenen, Deprem ve kentlerimiz konulu seminer OTSO seminer salonunda düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan, jeofizik mühendisler odası Adana şube başkanı Melih Baki Çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki bütün deprem hareketlerinin Akdeniz bölgesi odlunu iddia eden baki, yaşanacak depremlerle Akdeniz'in Belli bir süre sonra kaybolacağını ve göller bölgesine döneceğini söyledi.

Tümsiad osmaniye Şubesi tarafından "Deprem ve Kentlerimiz" konulu konferansta konuşmasına devam eden Melih Baki, deprem sonucu dünya haritasının sürekli değiştiğine dikkat çekerek "Dünyanın her yerinde meydana gelen büyük depremler, muhakkak bir belirti gösterir. Bu nedenle belirtileri gözlemlemek gerekir" dedi.

Türkiye'de sık sık yaşanan deprem hareketliliğinin nedeninin Akdeniz Bölgesi olduğunu iddia edip; bunu sunum ve haritalarla dinleyicilere aktaran Melih Baki, "Bölgemizden, fay hatları vasıtasıyla aktarma oluyor. Deprem sonucu Akdeniz yılda 2.5 cm hareket ediyor. Bu nedenle bir müddet sonra Akdeniz Bölgesi "Göller Bölgesi'ne" dönüşecek. Üstelik bu hareket sonucunda yaşadığımız coğrafya normalde kuzeye doğru gitmesi gerekirken, deprem hattı sert olduğu için, onu aşamayarak batıya doğru gidiyor" diye konuştu. Osmaniye'nin deprem bölgesi olduğu ifade eden Baki, "Osmaniye'nin deprem bölgesi olduğunu bile bile depreme dayanıksız bina yapmak cinayettir. Binanın zemin etüdünden bitimine kadar yapanlara yasal cezai sorumluluğu olması gerekiyor. Bu maddenin yasalara muhakkak geçmesi lazım. Umarım Van depreminin ardından bu madde geçer" diye Konuştu.

Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından envanter çıkarılmadığını da hatırlatan Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Melih Baki, "Deprem geçirmiş bir kentte, deprem envanterinin çıkarılması ve bir sonraki depremde binanın durumunun ne olduğunun tespit edilmesi lazım. Ancak Türkiye'de envanter çıkarılmadığı için binaların durumunun ne olduğu hiç belli değil. Sonucunda yaşanan facialar da ortada. Artık buna bir çözüm bulunmalı ve envanter çıkartılmalı" dedi.

TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş " Bugün bu konferansı düzenlememizin temel amacı deprem ve kentler gerçeği ile yüzleşmek ve neler yapılması gerektiğini ortaya koymaktır. Hiç kimseyi, kurum ya da kuruluşu suçlamak ya da hedef almak niyetinde değiliz. Erteleme alışkanlığını biran önce bırakıp el ele verip şehrimizi ve ülkemizi depreme hazır hale getirmeliyiz. Buradan depremde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Katılımlarınızla bizleri onurlandırdığınız için hepinize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Konferansa konuşmacı olarak Katılan, Adana Jeofizik Mühendisleri odası şube başkanı Melih baki'ye katkılarından dolayı Plaketini TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş ve Konferansa katılan Osmaniye Vali Yardımcısı Ali Cağlar, Birlikte verdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Melih Baki, Akdeniz İleride Göller Bölgesi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement