Melis'e Gece Yarısı İlik Nakli - Son Dakika
Güncel

Melis'e Gece Yarısı İlik Nakli

Melis\'e Gece Yarısı İlik Nakli

Ege Üniversitesi (EÜ) Tülay Aktaş Onkoloji Hastahanesi’nde 2,5 yıldır tedavi gören gören İzmirli lösemi hastası Melis Akbaş’ın ikinci yaşamı için Almanya’dan beklen ve bu akşam 22.00 sularında uçakla İzmir’e gelen kemik iliğinin nakli 23.00 sularında başladı.

20.12.2013 00:40

Ege Üniversitesi (EÜ) Tülay Aktaş Onkoloji Hastahanesi'nde 2,5 yıldır tedavi gören gören İzmirli lösemi hastası Melis Akbaş'ın ikinci yaşamı için Almanya'dan beklen ve bu akşam 22.00 sularında uçakla İzmir'e gelen kemik iliğinin nakli 23.00 sularında başladı.

EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Savaş Kansoy, Profesör Doktor Serpil Aksoylar başkanlığındaki ekip, gün boyu nakil için hazırladıkları Melis'e ilik naklini sabahı beklemeden gerçekleştirmeye başladı. Ekibin başladığı kemik iliği naklinin kısa bir süre sonra bitmesi bekleniyor.

ALMAN DONÖRÜN KEMİK İLİĞİ MELİS'E NAKLEDİLİYOR

Melis'in ailesi, tam beş aydır önce Almanya, ardından ABD'de bulunan ancak daha sonra uygun olmadığı anlaşılan, son olarak yine Almanya'dan bulunan ve yüzde 90 oranında uygun olduğu anlaşılan kemik iliği hücrelerinin transferiyle yeniden yaşama dönmesini umutla bekliyor.

Uygun donörün bulunması için sosyal medyada başlatılan kampanyalar sonunda sevinçli haberin gelmesiyle rahat bir nefes alan Melis'in babası Bahadır Akbaş, operasyonun bitmek üzere olduğunu öğrendiklerini söyledi.

ÇOK MUTLUYUM, UMARIM 3 HAFTA SONRAKİ TARAMADA DA SIKINTI ÇIKMAZ

Baba Bahadır Akbaş, yetkililere ve kendilerine destek verenlere ve hekimlere minnettar olduklarını belirterek, duygularını, " Çok mutluyum. Moralimiz düzeldi. Kemik iliği gelince daha çok sevindik. Mutluyum, huzurluyum. İnşallah 3 hafta sonraki taramasında da sıkıntı çıkmaz" şeklinde dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Melis'e Gece Yarısı İlik Nakli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement