Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul Açıklaması

"Memur Sen aynı zamanda Arakan'da bir yetimhane, Somali'ye uzanan bir ekmek, Gazze'de bombaların önünde duran bir şemsiye olmaya devam edecek.

12.02.2014 13:10

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Memur-Sen aynı zamanda Arakan'da bir yetimhane, Somali'ye uzanan bir ekmek, Gazze'de bombaların önünde duran bir şemsiye olmaya devam edecek. Nerede bir mazlum, mağdur varsa Memur-Sen orada olacak" dedi.

Tonbul, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik'i makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, sendikacılıkta şubat, mart, nisan ve mayıs aylarının önemli aylar olduğunu hem yapılan işleri anlatmak hem de yeni üyelerle buluşmak üzere gezi programı düzenlediklerini bildirdi.

Etkinlikler kapsamında ilk duraklarının Afyonkarahisar olduğunu ifade eden Tonbul, Memur-Sen'in Türkiye'de yetkili konfederasyon olduğunu anımsatarak, "10 hizmet kolunda yetkili kolu var. Sadece kültür hizmet kolunda yetkili bir hizmet kolumuz yok. Diger bütün hizmet kollarında Memur-Sen yetkili" diye konuştu.

Memur-Sen'in, üyelerinin hakkını toplu sözleşme masasında savunacağını ancak sadece bir sendika bir konfederasyon olarak görülmemesi gerektiğini dile getiren Tonbul, şunları kaydetti:

"Memur-Sen aynı zamanda Arakan'da bir yetimhane, Somali'ye uzanan bir ekmek, Gazze'de bombaların önünde duran bir şemsiye olmaya devam edecek. Nerede bir mazlum, mağdur varsa Memur-Sen orada olacak. Geçen günlerde Suriye için Memur-Sen öncülüğünde yine bir kampanya başlatıldı Türkiye'nin her tarafında. Belki bizim sınırlarımız içerisinde olanlara bir şekilde devlet veya vatandaşlar el uzatıyor ama Suriye'nin içerisin de özellikle Humus'ta, Hama'da, Yermuk Kampları'nda açlıktan ölümler başladı. Bu insanlar Türkiye'nin veya dünyanın çeşitli yerlerine yayılmış, kopmuş durumdalar. Memur-Sen'i, sendikal faaliyetlerin yanında böyle yardım durumlarında da görüyoruz. İnşallah bundan sonrada yardım faaliyetlerimize devam edeceğiz." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement