Memur-Sen Kadın Kolları Müftülüğü Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Kadın Kolları Müftülüğü Ziyaret Etti

Memur-Sen Kadın Kolları Müftülüğü Ziyaret Etti

Mehtap Şirin ve yönetim kurulu üyeleri, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ı makamında ziyaret etti.

19.04.2013 15:17

Memur-Sen Manisa Kadın Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin ve yönetim kurulu üyeleri, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ı makamında ziyaret etti.

Memur-Sen olarak tüm Müslümanların Kutlu Doğum Haftasını kutladıklarını belirten Başkan Şirin, "Peygamber Efendimiz alemlere rahmet olarak indirilmiş ve onun hayatının, onun sünneti seniyesinin anlaşılıp, özümsenip hayata geçirilmesi bizim de bütün Müslümanların olduğu gibi tek arzumuzdur. Kardeşliğe, barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz şu önemli süreçte Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile daha iyi idrak edilmesi, anlaşılması ve hayata geçirilmesini temenni ediyoruz. Tüm dualarımız bu yöndedir. Biz geniş büyük bir aileyiz. Ve Memur-Sen olarak bizim de maksadımız öğrencilerimize, etrafımızdakilere ve toplumumuza örnek olmaktır. Güzel ve faydalı şeyler yapmayı amaçlıyoruz. İnşallah bu vesile ile de daha da bunun pekişeceğine inanıyoruz. Cehaletin kol gezdiği bir dönemdeyiz. Ancak güzel örneklerle bu cehaletin aşılabileceğini düşünüyoruz. Özellikle de toplumumuzda daha da ilerleyen şiddetin ancak Peygamber Efendimizin yaşamının örnek alındığı takdirde azalacağını düşünüyoruz. Kendisi hayatı boyunca savaş anında bile nefsani davranmamış, hiçbir zaman kimseye bedduası kötü sözü olmamıştır. Değil ki bir insanı öldürmek onun kalbini kırmaktan bile sakınmıştır. Eğer bütün bunların bilineceğini düşünürsek, eminim hayatımızda çok şey değişir. Biz de kendi yaşamımızda uygulamaya çalışıyoruz. Bizde toplumumuza anlatarak bilinmesi için elimizden gelenleri yapıyoruz" dedi.

Kutlu Doğum Haftası'nın insanlarda bir coşku ortamı yarattığını belirten Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ise, "Kutlu doğum haftası etkinlikleri toplumumuzun her kesimini içine alan bir heyecan dalgasıdır. Müslüman'ın olduğu her yerde dünyanın her yerinde Kutlu Doğum Haftası ile ilgili etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu da gösteriyor ki Efendimiz sadece İslam Dünyasının ortak değeri değil, bütün insanlığın ortak değeridir. Bütün insanlık istifade etmeli ve bu değerlerden yararlanmalıdır. Ve problemlerinin pek çoğuna Peygamber Efendimizin getirdiği o değerleri nazari itibar alarak çözüm bulmalı diye düşünüyoruz. Çünkü Peygamber Efendimizin Kuran'ın rehberliğinde buluşturduğu değerler sistemi belirli bir bölgeye hitap eden değerler sistemi değildir. İnsanlığın bir kısmına hitap eden değerler sistemi değildir. Bütün zamanlara ve bütün insanlığa hitap eder. Kuran-ı kerim'in pek çok noktasında hitap bütün insanlaradır. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi'nde hitap ettiği muhatabın başlığı insandır. Dolayısıyla biz bu değerler manzumesinden hepimizin istediğimiz, temenni ettiğimiz gibi bütün insanlığın da istifade etmesini diliyoruz.

Bu hafta çeşitli yerlerde Kuran Kursları kermesi düzenliyoruz. Avrupa'dan bir turist kafilesi bu kermesimizi geçerken de ziyaret etti. Kermesteki kursiyerlerimizin getirdikleri o ürünlerden tabiki onlara da verdik. Onların kültürlerinde karşılıksız bir şey yoktur. Her şeyin karşılığında bir bedel vardır. Dolayısıyla şaşkınlık içinde kaldılar. Bizlerde onların bu atmosferden nasibdar olmalarını, Peygamber Efendimizin bu rahmet yüklü mesajlarını duymalarını, anlamalarını, hissetmelerini, içselleştirmelerini de temenni ediyoruz. Ve toplumumuzda da özelde millet olarak birbirimize karşı tebessüm edebilen, kusur ve günahlarımızı araştırmadan deşifre etmeden hatta onları örtmeye çalışarak böyle bir toplum olma yolunda inşallah hepimiz etkileniriz. Ve gelecekte daha iyi bir toplum oluruz diye temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Memur-Sen Kadın Kolları Müftülüğü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement