Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Oğlu Ahmet Özal Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Oğlu Ahmet Özal Açıklaması

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal\'ın Oğlu Ahmet Özal Açıklaması

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, annesi Semra Özal'da bulunan saç tellerini gelecek hafta Cumhuriyet savcılığına teslim edeceklerini bildirdi.

26.12.2012 15:16

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, annesi Semra Özal'da bulunan saç tellerini gelecek hafta Cumhuriyet savcılığına teslim edeceklerini bildirdi.

Ahmet Özal, düzenlediği basın toplantısında, babasının ölümünü aydınlatma çabasına ilişkin eleştirilere anlam veremediğini belirterek, "Babamın ölümüyle ilgili 19 yıldır uğraşıyorsam, oğlu olarak bu benim hakkımdır. Hiç kimse bana bu konuda hakaret edemez. Herkesin babası, herkesin evladı var. Herkes aynı şeyi yapar, yapmayan zaten doğru evlat da değildir" dedi.

Babasının uğradığı suikast girişimine değinen Özal, "Bu da mı yalandı- O olayda bir tek Kartal Demirağ yargılandı. İnanılacak gibi değil. Kartal Demirağ'ın arkasında kimler olduğu biliniyor. Kozmik odalarda da var. Bunu çözemezseniz, 1993 yılındaki Uğur Mumcu cinayetini de çözemezsiniz" diye konuştu.

Ahmet Özal, sosyal demokrat görüşteki yazarların eleştirilerine de "Turgut Özal ile geçmişte belki aynı fikirde ama o insan artık öldü. Sizin rakibiniz değil, korkmayın artık" sözleriyle yanıt verdi.

Bakara Suresi 72. ayeti okuyan ve iddiaların gizlenemeyeceğini dile getiren Ahmet Özal, Adli Tıp Kurumu raporunu istemeye hakları olduğunu ve bu konuda Cumhuriyet savcılığına başvuracaklarını bildirdi.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın aldığı belirtilen saç teline ilişkin ise Ahmet Özal, şöyle konuştu:

"Bu saçlar, çok spekülasyon oldu. Alınan saçlar, hatıra olarak, üstünden kesilerek, 3-4 adet saç alınmış. Bir veya iki tanesi annemde. Savcının istemesine de gerek yok, elimizdeki saç tellerini gelecek hafta teslim edeceğiz. Ancak bir insan saçı, 1 ayda uzar. Bir zehir zerk edilmişse ve saçın içine zuhur edecekse saçın uzaması gerekir. O nedenle bu saçtan bir şey çıkmaz. Şunu söyleyebilirim; o saç verilmiş olsaydı, bu mezar açılmazdı. 19 sene önce otopsi yapılmadı. Ailesinin karar verme hakkı yokken, adalete sorulmamış. 19 sene önce bu tezgahı yapanlar, kan örneklerini kaybedenler, otopsi raporunda ne çıkaracaklardı- Bulunsa da yine yok edeceklerdi. Bir yerde bir hata yaptılar. 5 sene sonra tamamen kemik olması gereken vücudun bir bütün olarak çıkması, iç organlar dahil, o projeyi yapanları faka bastırdı. Çünkü her türlü zehir bulundu. 19 sene sonra kemik ilikleri dahil, bu mucizedir. Ben de çok düşündüm, en son şunu diyorum. 19 sene bu vücudun böyle bütün kalması Allah'ın işidir. Bunu izah edebilen profesör de görmedim. Milli Piyango'yu vurdurmak daha kolay. Yüce Allah bu vücudu koruduysa bizim bulmamız için korudu. Onu kapatmaya çalışanlar olursa çok ciddi gazabına uğrarlar, dikkatli olmalarını tavsiye ederim."

-"Bu yazı çıkaramaz..."

"Bazı siyasetçiler rapor açıklanmadan Özal'ın eceliyle öldüğü yönünde beyanlarda bulundular. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz-" soru üzerine Ahmet Özal, dönemin başbakanı, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, "Turgut Özal bu yazı çıkaramayacak" şeklindeki sözünün, Emin Çölaşan'ın bir yazısında yer aldığını belirtti. Özal, "Ben bunu Demirel, faldan mı, müneccimden mi öğrendi bilmiyorum. 'ABD'deki hastaneden, sağlığının iyi olmadığı söylendi' şeklinde ifadeler kullanıldı ancak Adli Tıp Kurumu raporuyla kalpten ölmediği de anlaşıldı. Peki bu insan neden öldü- Peki bazı insanlar öleceğini nereden biliyordu- Sayın Demirel, o dönemde başbakandı. Belki bazı bilgiler aldı. Peki neden istihbaratlarla paylaşmadı- Ancak bunlar şu ana kadar hiç sorulmadı" diye konuştu.

Ahmet Özal, babasının ölümüne ilişkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e de yönelik baskı olduğuna inandığını ifade etti.

-Derin yapı-

Ahmet Özal, babasının dinlenildiğini ve her ay yapılan aramalarda, 5-6 dinleme cihazı bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'deki derin yapının halen çözüldüğüne inanmadığını, "Ergenekon" ve

"Balyoz" davalarıyla derin yapının "kendi çocuklarını" harcadığını kaydeden Özal, "Başka bir şey daha söyleyeyim. Muhafız Alayı'nda 2 bin asker, 2 tane tam donanımlı ambulans vardır. Muhafız Alayı Komutanı kim biliyor musunuz- Bugün Ergenekon davasından yatan Hasan Iğsız. Bunları bir araya getirmeye çalışın" ifadelerini kullandı.

Özal, "Babanız yıkanırken, Korkut Özal, siz, çocukları ve ilginç şekilde Bedrettin Dalan vardı. Bu konudaki görüşünüz nedir-" sorusuna "Ben de şimdi o konuyu çok merak ediyorum. Hatta bir yerlerde okudum, suikast sırasında ateş edilmeden önce Bedrettin Dalan yere yatmış. Bazı iddialara göre, Kartal Demirağ ateş etmek için bir gazetecinin sırtından siper almış. Araştırırsanız bulursunuz" yanıtını verdi.

"Ergenekon" ve "Oda TV" davası sanıklarından Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün,

"Türkiye'de iki tür siyasetçi vardır. Biri maksimalist, diğeri minimalist. İki maksimalist siyasetçi vardı Türkiye'de, biri Atatürk, diğeri Özal, geri kalan hepsi minimalist ve korkaktı" şeklindeki sözlerini de hatırlatan Ahmet Özal, Özal'ın izlediği dış politikanın da suikaste uğradığı ihtimalini güçlendirdiğini savundu.

Ahmet Özal, Turgut Özal'ın ölümünde sorumluluğu bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

(Son)

Muhabir: Etem Geylan

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Oğlu Ahmet Özal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement