Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Haftası'nda 'Çocuk Şenliği' düzenledi - Son Dakika
Güncel

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Haftası'nda 'Çocuk Şenliği' düzenledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası'nda 'Çocuk Şenliği' düzenleyerek özel gereksinimli çocukların toplumsal hayata katılımını sağladı.

12.05.2024 11:58  Güncelleme: 12:31

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Seyfi Alanya Spor Salonu'nda 'Çocuk Şenliği' düzenlendi.

Özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata daha çok katılmasını sağlamak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri yaşama geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası'nda 'Çocuk Şenliği' düzenledi.

Seyfi Alanya Spor Salonu'nda halat çekme, çuval yarışı, ip atlama, kaşıkla top taşıma gibi geleneksel oyunları öğrenen çocuklar; masa tenisi, curling, hemsball ve futbol gibi oyunlarla rekabet etti. Spor Salonu bahçesinde kurulan şişme oyun gruplarında ise çocukların sevinci ve mutluluğu doruklara çıktı. Çalınan müzik eşliğinde dans eden çocuklara sık sık aileleri de katıldı. Büyükten küçüğe herkesin çok eğlendiği ve keyifli vakit geçirdiği etkinlikte, ikramlıklar da çocukların ağızlarını tatlandırdı. Etrafı çocuk neşesi ve kahkahalarının sardığı, engellerin yalnızca zihinde olduğunu göstermeyi amaçlayan farkındalık etkinliği; hem özel gereksinimli çocukları hem de ailelerini memnun etti.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında bir dizi etkinlik planladıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bir hafta boyunca 12 adet etkinliğimiz var. Burada özel gereksinimli çocuklar ve öğrencilerle birlikte, çok güzel bir oyun şenliği gerçekleştirdik. Çocuklarımız salonda sporları deneyimlerken, dışarıda şişme oyun gruplarında müzik eşliğinde eğlendiler. Sonraki günlerde de çeşitli programlarımız olacak. Bu kapsamda hem farkındalık yaratmak, hem de çocuklarımızın eğlenmesi için böyle bir etkinlik düzenledik. Amacımız; bünyemizde yer alan tesis ve eğitim merkezleri ile özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak, ailelerine de psikolojik danışmanlık hizmeti vermek. Onların eğitimlerine katkı sunmak, bağımsız birer birey olarak toplumda yer almalarını sağlamak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde özel gereksinimli çocuklarımızın, alışveriş merkezinde gösterileri olacak. Daha sonrasında konser ve engelsiz sanat atölyemiz ile Bocce turnuvamız olacak. Yine özel çocuklarımızla birlikte Tarsus'ta bir şenlik düzenleyeceğiz. Anneler için de beden ve ruh sağlığı atölyelerimiz olacak. Bu haftayı dolu dolu geçirmeyi düşünüyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, yıl boyunca özel gereksinimli çocukların talepleri doğrultusunda çeşitli organizasyonlar ve etkinlikler düzenliyoruz."

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Haftası\'nda \'Çocuk Şenliği\' düzenledi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Haftası'nda 'Çocuk Şenliği' düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement