Mersin'de Avukatlardan Tahir Elçi İçin Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Avukatlardan Tahir Elçi İçin Oturma Eylemi

Mersin\'de Avukatlardan Tahir Elçi İçin Oturma Eylemi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Mersin Şubesi’ne üye avukatlar, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesini protesto ederek, Mersin Adliye Sarayı’nın bahçesinde 1 saatlik oturma eylemi yaptılar.

02.12.2015 13:35

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Mersin Şubesi'ne üye avukatlar, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto ederek, Mersin Adliye Sarayı'nın bahçesinde 1 saatlik oturma eylemi yaptılar.

ÇHD Mersin Şubesi ve Özgür Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, Tahir Elçi'nin cumartesi günü Diyarbakır'da öldürülmesini, Mersin Adliye Sarayı'nın bahçesinde yaptıkları eylemle kınadı. Adliye binasından cübbeleri ve alkışlarla bahçeye çıkan avukatların, Tahir Elçi'nin fotoğrafının basılı olduğu tişörtler giymeleri dikkat çekti. Avukatlar, adliye bahçesinde 'Seni Unutmayacağız' yazılı pankart açarak tepkilerini dile getirdiler.

ÇHD Mersin Şube Başkanı Mehmet Altuntaş, eylemde yaptığı konuşmada, Tahir Elçi'nin öldürülmesini kınayarak, olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Altuntaş, bu ve benzeri saldırıların kendilerini yıldırmayacağını belirtti.

Avukatlar adına açıklama yapan ÇHD Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Onur Kale ise, Tahir Elçi'nin suikast sonucu katledildiğini öne sürdü. Elçi'nin, 1 Kasım seçimleri öncesinde bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarından dolayı katledildiğini, kamuoyundaki yaygın kanaatin de bu yönde olduğunu dile getiren Kale, "Tahir Elçi'nin hayatı infaz, kayıp, işkenceyle mücadele, hak, adalet ve barış mücadelesiyle geçmiştir. Tahir Elçi'ye sıkılan kurşunun faili, tıpkı diğer faili meçhul cinayetleri işleyenler, işletenlerdir. Sabahattin Ali'den Hrant Dink'e, Musa Anter'den Av. Fuat Erdoğan'a ve yaklaşık 20 bin civarında faili meçhul cinayetlerin tezgahtarları bu kez de Tahir Elçi'yi hedef almışlardır" dedi.

Bir baro başkanının katledilmesinin sıradan bir olay olarak değerlendirilemeyeceğini söyleyen Kale, Elçi'nin öldürülmesinin, kirli bir sürecin başlayacağına dair en önemli emarelerden biri olduğunu iddia ederek, herkesin bir kez daha şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğini vurguladı. Siyasal iktidarın derhal etkin bir soruşturma başlatmasını isteyen Kale, "Siyasal iktidar ve ilgili yargısal makamlar derhal etkin ve adil bir soruşturma yürütmeli, etkin ve adil bir soruşturma yürüttüğü konusunda kamuoyunu ikna edici açık, şeffaf bir tutum içerisinde olmalıdır. Adil ve etkin bir soruşturma yürütülmemesi durumunda, kamu vicdanı ikna edilmediği ölçüde, bunun sorumluluğunun siyasal iktidara kalacağı tartışmasızdır. Tahir Elçi'ye sıkılan kurşun, adil ve onurlu barışa, demokrasiye ve kardeşliğe sıkılmıştır. Bizler, Av. Tahir Elçi'nin mücadelesini ve davasını selamlıyoruz. Biz bu davanın takipçisiyiz. Katillerinin uykularını kaçırmak ve adil, onurlu bir yaşam inşa etmek boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Eyleme katılan avukatlar, açıklamanın ardından adliye bahçesinde 1 saatlik oturma eylemi yaptı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Avukatlardan Tahir Elçi İçin Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement