Mesleğini 80 Yıldır Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Mesleğini 80 Yıldır Sürdürüyor

Görüntü Dökümü : -Tamirci dükkanından görüntüler, -Selahattin Telli ile röportaj CİHAN OKUR - Amasya'nın Taşova ilçesinde oturan 4 çocuk, 15 torun sahibi ayakkabı tamircisi Selahattin Telli, çok sevdiği mesleğini 80 yıldır sürdürüyor.

11.01.2016 14:59

Görüntü Dökümü :

-Tamirci dükkanından görüntüler,

-Selahattin Telli ile röportaj CİHAN OKUR - Amasya'nın Taşova ilçesinde oturan 4 çocuk, 15 torun sahibi ayakkabı tamircisi Selahattin Telli, çok sevdiği mesleğini 80 yıldır sürdürüyor.

Küçük yaşlarda babasından öğrendiği mesleğini ilçe merkezindeki küçük bir dükkanda sürdüren 91 yaşındaki Telli, iş disiplini ve çalışma azmiyle gençlere örnek gösteriliyor.

Telli, hava şartları ve sağlık sorunlarına rağmen, her gün ilçe merkezine 15 kilometre uzaktaki evinden gelip iş yerini açıyor.

Selahattin Telli, AA muhabirine, geride bıraktığı 80 yıla rağmen mesleğini ilk günkü gibi severek yaptığını söyledi.

Mesleği 10-11 yaşlarında, babasının yanında öğrendiğini ifade eden Telli, "Babam ve 2 kardeşimle dükkanımızı işletiyorduk. Babamı ve kardeşlerimi kaybettim. Şu an mesleği ailede benden başka yapan yok" dedi.

Ayakkabı tamirciliğiyle 4 çocuk büyüttüğünü, şimdi 15 de torunu olduğunu belirten Telli, 91 yaşına rağmen halen sanatını severek yaptığını vurguladı.

Telli, "Bu mesleği para için yapmıyorum, mesleğime aşığım, bırakamıyorum. Babamın sanatını sağlığım el verdiği müddetçe devam ettireceğim" diye konuştu.

Ayağından rahatsız olmasına rağmen her sabah iş yerini açtığını dile getiren Telli, "Müşterilerimin 'Bu iş yerinin sahibi nerede' dememesi, mahcup olmamak ve sanatımı sevdiğim için çalışıyorum. Yoksa çalışacak durumda değilim, buna rağmen mesleğimi severek yapıyorum. Bize göre yediği ekmeği sevmeyen insan makbul değildir. Biz böyle gördük" ifadelerini kullandı.

"Müşteriler en az 5 sene giyerdi"

"Eskiden mesleğimizi elimizle yapıyorduk şimdi makineler çıktı" diyen Telli, şunları kaydetti:

"Dünya değiştiği gibi bizim meslek de değişti. Fabrikalarda üretilen ayakkabıları alıyorlar, 5 gün sonra ayakkabı yırtılıyor. Yanıma geliyorlar, 'Ustam bunu yap, sağlamlaştır' diye. Elimden geldiğince dükkanıma gelen bütün müşterilerime yardımcı olmaya çalışıyorum. Ayakkabı fabrikalarına da kızıyorum. Biz bir ayakkabı yaptığımızda müşteriler en az 5 sene giyerdi, şimdi 20 gün gitmiyor, müşteriler bize tamire geliyor. Artık biz de fabrika mallarına direnecek halde değiliz, sadece tamir yaparak mesleğimizi sürdürüyoruz. Ham madde çok pahalı. Fabrikaların aldığı fiyatın 5 katına malzeme alıyoruz."

Mesleğini 80 Yıldır Sürdürüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mesleğini 80 Yıldır Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement