MHP Heyeti Afyonkarahisar'da - Son Dakika
Güncel

MHP Heyeti Afyonkarahisar'da

MHP Heyeti Afyonkarahisar\'da

Milliyetçi Hareket Partisi heyeti patlamanın meydana geldiği Afyonkarahisar'daki kışlada incelemelerde bulundu.

06.09.2012 16:41  Güncelleme: 17:05

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata ve MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel'in de yer aldığı heyet, patlamanın yaşandığı Afyonkarahisar'daki kışlada incelemelerde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata ve MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel'in de yer aldığı heyet, Afyonkarahisar'da patlama meydana gelen Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda yetkililerden bilgi aldı. Yaklaşık 30 dakika kışla içinde kalan MHP heyeti adına çıkışta MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

40 ile 50 yılda bir rastlanacak olayları Türkiye'de artık her gün yaşar hale geldiklerini belirten Kutluata, "İçeride herkes üzüntülü ve dertli. Şehit cenazelerinin kimliklerinin belirlenip, kaza mahallindeki çalışmaları aksatmamak için bölgede incelemede bulunamadık. Milletin başı sağolsun. İhmal ise ihmallerin üst üste geldiğini görüyoruz.

Askerin moralinin bozulması üst üste geliyor. Her gün evlatlarımızı kaybediyoruz. Yakın tarihlerde üç büyük kaza geçirdik. Hakkari'de helikopter kazası, Şırnak'ta minibüs kazası ve şimdi de 25 evladımızı kaybettik. Kaza cümlesinde görülen, değerlendirilen olaylar olarak görülüyor. Üst üste gelmesi can yakıcıdır. Çok büyük bir problemle karşı karşıya gelmiştir. Ama bu olayın acısını büyüten, her gün benzer olaylarla milletimiz moralini bozmaktadır" dedi.

Olayın ihmalden kaynaklanması halinde yetkililerin gerekli özeni göstermesi gerektiğini söyleyen Kutluata, "Bu sabah sıcaklığıyla ifade edilmiştir. Yetkili denilen ağızlarla bu bir kaza şeklinde açıklama umarım tesellidir. Gerçeğin ortaya çıkması lazım. Derin derecede yürütülmesi lazım. Şehit yakınları da orada.

Şimdi o insanlarımız DNA örneklerini verecekler. Alıp, şehitlerimizin kimliklerini tespit etmeye çalışacaklar. Ailelerimizin acısı düşmez ama inşallah en kısa sürede uğurlanırlar. Bilgiler derlenmeden, aldığımız bilgileri konuşmanın doğru olduğunu düşünmüyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MHP Heyeti Afyonkarahisar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement