Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Aygün'ün Suriye'de Kaçırılması - Son Dakika
Güncel

Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Aygün'ün Suriye'de Kaçırılması

TFMD Üyesi Demir: "Bünyamin arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığını göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz"

23.12.2013 14:46

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Antalya şubesi üyeleri ile kentte çalışan gazeteciler, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de kaçırılmasına basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) ve gazeteciler adına Antalya Gazeteciler Cemiyeti önünde açıklama yapan Emin Demir, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün 27 gün önce görev için gittiği Suriye'de kaçırıldığını belirtti.

Aygün'ün tutsaklığının neredeyse bir aydır sürdüğünü dile getiren Demir, "Meslektaşımızın bir an evvel salıverilmesini istiyor, yetkilileri Bünyamin Aygün'ün özgürlüğe kavuşması için göreve çağırıyoruz" dedi.

Tek amacı haber yapmak ve kamuoyuna bilgi vermek olan gazetecilerin Suriye'de çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayan şekilde kaçırıldığını, hedef alındığını ifade eden Demir, aylardır sarı basın kartlı Bashar Kadumi gibi bazı gazetecilerden de haber alınamadığını söyledi.

Suriye'nin gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi haline geldiğine işaret eden Demir, şöyle devam etti:

"Suriye'de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazeteci hayatını kaybetti. Bünyamin Aygün gibi onlarca gazetecinin tutsak olduğu biliniyor. Bashar Kadumi gibi onlarcası da kayıp. Günlerdir Bünyamin'den gelecek iyi haberi bekledik. Bu süre zarfında Milliyet Gazete'sinin çabalarını da takdirle izledik ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve geçen 27 gün bizi meslektaşlarımızın hayatı ve sağlığı konusunda endişelendiriyor. Bünyamin arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığını göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz."

Suriye'deki eli silahlı gruplara seslenen Demir, gazetecilerin tarafsız olduğunu, Suriye'deki masum halkın yaşadıkları dramı dünyaya duyurmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Demir, Aygün için sosyal medyada "#BünyaminAygünserbestbırakılsın" ve "#freebünyamin" etiketleriyle başlatılan çağrılara ortak olunmasını istedi.

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı. - Antalya

Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Aygün\'ün Suriye\'de Kaçırılması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Aygün'ün Suriye'de Kaçırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement