Minibüsçüler, 'Korsan'ın Önüne Geçmek İçin Duraklara Kamera Koydu - Son Dakika
Güncel

Minibüsçüler, 'Korsan'ın Önüne Geçmek İçin Duraklara Kamera Koydu

Minibüsçüler, \'Korsan\'ın Önüne Geçmek İçin Duraklara Kamera Koydu

Rize'nin Muradiye ve Çaykent beldeleri ile kent merkezi arasında yolcu taşımacılığı yapan Muradiye-Salarha Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, başka araçların güzergahtan yolcu alımını engellemek için duraklara kamera sistemi kurdu.

25.02.2013 11:22

Rize'nin Muradiye ve Çaykent beldeleri ile kent merkezi arasında yolcu taşımacılığı yapan Muradiye-Salarha Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, başka araçların güzergahtan yolcu alımını engellemek için duraklara kamera sistemi kurdu. Sistemin devreye girmesiyle korsan araçların yolcu alımı kesildi.

48 Nolu Muradiye- Salarha Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, başka hatlarda çalışan araçların güzergahtan yolcu alımını engellemek, duraklarda biriken yolcuların da beklemesini önlemek amacıyla mobese benzeri bir sistem kurdu. 5 durağa kamera yerleştirildi, görüntüler internet aracılığı ile durak merkezine aktarıldı. Bir görevli, 8 bin liraya mal olan sistemle güzargahtaki durakları gün boyu izlemeye aldı. Kooperatif bu şekilde, korsan araçların yolcu alımını takibe alırken, fazla yolcu biriken duraklara da minibüs yönlendirmeye başladı. Başka hat araçlarının yolcu alma görüntülerinin kameralarla tespit edilerek jandarmaya bildirilmesi sonrasında korsan yolcu alımı da kısa süre sonra kesildi.

48 nolu Muradiye-Salarha Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Muhammet Kazdal, 59 aracın bulunduğu kooperatif için mobese benzeri bir sistem kurduklarını belirterek, "Alt ve üst yol olmak üzere iki güzergahımız var. Hangi güzergah durağında yolcu varsa araçlarımızı o tarafa yönlendiriyoruz. Araçlarımız genellikle üst yoldan gitmeyi tercih ediyor ancak alt yolda yolcu olduğunu görünce arkadaşlarımızı telefonla o bölgeye yönlendiriyoruz. Böylece yolcular durakta fazla beklemiyor. Başka hat araçları bizim güzergahımızdan yolcu alıyordu. Bunları da kaydettiğimiz görüntülerle jandarmaya bildirdik. Artık başka durak araçları yolcularımızı almaya kalkışmıyor" dedi. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minibüsçüler, 'Korsan'ın Önüne Geçmek İçin Duraklara Kamera Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement