Minik Kalplerle El Ele - Son Dakika
Güncel

Minik Kalplerle El Ele

Minik Kalplerle El Ele

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları ve Sevgi Evleri'ne yaptıkları katkılarla tanınan Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKA-DER), Muğla'da kurulan sevgi evlerinin tüm...

22.03.2013 20:33

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları ve Sevgi Evleri'ne yaptıkları katkılarla tanınan Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKA-DER), Muğla'da kurulan sevgi evlerinin tüm tefrişatlarını üstlenerek faaliyete geçirdi. Dernek yönetimi Muğla Valiliği'ni ziyaretin ardından merkez, Kavaklıdere ve Fethiye'deki sevgi evlerini ziyaret ederek miniklerle biraraya geldi.

Minik Kalplerle El Ele derneği (MİKA-DER), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları, çocuk ve sevgi evlerinde yaşamak zorunda olan çocukların koşullarını iyileştirerek eğitim, spor, müzik, tiyatro gibi alanların yanında psikolojik olarak da destek vermek, özgüven sahibi daha donanımlı bireyler olarak geleceklerini hazırlamak amacıyla 2006 yılında kuruldu. MİKA-DER, ülke çapında 22 ilde 15 sevgi evi kurdu ve bu evlerin tüm tefrişatlarını üstlendi. MİKA-DER, Fethiye'de iki, Muğla Merkez ve Kavaklıdere'de birer olmak üzere dört sevgi evinin iç döşemesini yaptırdı. Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mehmet Ali Şahin, Minik Kalplerle El Ele Derneği Başkanı Nesrin Ercan ve beraberindeki heyetle Vali Vekili Faruk Necmi Kurt'u ziyaret etti. Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Muğla'da 22 çocuğun barındığı 4 çocuk evinin iç döşemesini yapan derneğe katkılarından dolayı teşekkür etti. Devlet ve sivil toplum kuruluşlarının yakın ilişki içerisinde olmasının hem hizmet kalitesini artıracağını hem de çalışanlara moral vereceğini belirten Kurt, "Yapılan çalışmalar bu tür yardımlarda bulunmak isteyenlere örnek olur. Çok önemli ve insani bir alanda yardım ettiğiniz için bu yardımları çok değerli ve anlamlı buluyoruz. Bütün insanların aynı davranışı göstermesi gerekir" diye konuştu.

MİKA-DER Başkanı Nesrin Ercan da, Muğla'nın üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir il olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde bulunan 0-18 yaş arası çocuklar için çalıştıklarını kaydeden Ercan, "Biz bu yola, hizmet etmeye talip olarak çıktık. Bizim kendimiz için bir beklentimiz yok. Çocuklar ancak sevgiyle büyür. Bu çocukları hayatla barıştırmayı hedefliyoruz. Bu çocuklar doğru hedefleri ve rol modellerini örnek alsınlar istiyoruz. Bir çocuğu bu topluma kazandırırsak bile bu büyük başarıdır" dedi.

Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, dernek yöneticilerine teşekkür belgesi verdi. Daha sonra Kavaklıdere İlçesi'nde 6 çocuğun barındığı ve dernek saymanı Mehtap Bayraktar'ın annesi hayırsever İlknur Bayraktar tarafından yapılan bağışla tefrişatı tamamlanan sevgi evini ziyaret eden Dernek Başkanı Nesrin Ercan ve dernek yöneticileri buradaki miniklerle teker teker ilgilendi. Kavaklıdere sevgi evinde barınan miniklere çeşitli hediyeler veren dernek yöneticileri, Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer'i ziyaret etti. Buradaki ziyarette Bozyer, dernek yönetimine yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederek ilçeye özgü bakır süs eşyaları hediye etti.

Kavaklıdere ilçesindeki ziyaretin ardından Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mehmet Ali Şahin, Mika-Der Başkanı Nesrin Ercan, Başkan Yardımcısı Arzu Çebi, Sayman Mehtap Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri Selin Bozkurt, Beril Muskavi ve Eser Bayraktar Fethiye ilçesindeki Sevgi Evi'ni ziyaret etmek üzere ilçeden ayrıldı. - Muğla/ Kavaklıdere

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minik Kalplerle El Ele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement