Minik Mehteranlardan "Uyuşturucuya Hayır" Konseri - Son Dakika
Güncel

Minik Mehteranlardan "Uyuşturucuya Hayır" Konseri

Minik Mehteranlardan "Uyuşturucuya Hayır" Konseri

Bursa’da öğrenciler, uyuşturucu, alkol ve sigaranın zararlarına karşı bilgilendirildi.

27.05.2014 14:29

Bursa'da öğrenciler, uyuşturucu, alkol ve sigaranın zararlarına karşı bilgilendirildi. Seminer öncesi minik mehteranlar muhteşem bir konser verdi.

Bursa Yozgat ve İlçeleri Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, "Aklına ortak arama" isimli proje başlattı. Projesi çerçevesinde 500 öğrenciye Beşevler Küçük Sanayi Sitesi'ndeki BESOB salonunda seminer verildi. Bursa Yozgat ve İlçeleri Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Uslu, gençleri madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklara karşı şuurlandırmak için bu projeyi başlattıklarını söyledi. Seminer öncesi Yenişehir Belediyesi Osmanlı Minik Mehter Takımı muhteşem bir konser verdi. Akranlarının verdiği konseri büyük bir keyifli izleyen öğrenciler, daha sonra uyuşturucu, alkol ve sigaranın zararlarının anlatıldığı semineri dikkatle dinledi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Karacabey ve İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Faaliyetler Sorumlusu ve Genel Koordinatör Selami Gönülalan, İl Emniyet Müdürlüğü TUBİM Temsilcisi Hasan Uyar, zararlı alışkanlıklar hakkında bilgiler verdi.

Seminere katılan öğrenciler, "Uyuşturucu, alkol ve sigaranın zararlarını öğrendik. Bu konuda anne babalarımızı da uyaracağız" dediler. Programa katılan ailelerse, "Çocuklarımızın kötü alışkanlıklar kazanmasından endişe ediyorduk. Sürekli tedirgindik. Bu proje son derece faydalı. Seminer sayesinde bilinçlenmiş olduk" şeklinde konuştu.

Seminer sonunda "Cehalet" isimli tiyatro oyunuyla öğrencilere alkol, uyuşturucu ve sigaranın zararları anlatılmaya çalışıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Minik Mehteranlardan 'Uyuşturucuya Hayır' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement