Mısır'da "Devrimin Aktörlerine" Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Mısır'da "Devrimin Aktörlerine" Hapis Cezası

Mısır\'da "Devrimin Aktörlerine" Hapis Cezası

Karar, bir grup aktivist tarafından protesto edildi.

23.12.2013 20:39

Mısır'da Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin en önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketi kurucuları Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'e verilen 3 yıl hapis cezası, bir grup aktivist tarafından protesto edildi.

Kararı protesto etmek için başkent Kahire'nin Obra Meydanı'nda toplanan aktivistler, Tahrir Meydanı yakınındaki Abdülmunim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Grup üyelerinin, yürüyüş sırasında, kararı eleştiren ve darbe karşıtı sloganlar atması nedeniyle zaman zaman güvenlik görevlileriyle göstericiler arasında arbede yaşandı. Gösteri olaysız şekilde sona erdi.

Öte yandan, Mısır'daki 14 insan hakları örgütü, yayımladıkları ortak açıklamayla kararı kınayarak, 25 Ocak devriminin aktörlerine verilen hapis cezasının siyasi olduğunu ve bu türden kararların artmasından endişe duyduklarını dile getirdi.

Mısır'da, Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin önde gelen oluşumlarından 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil, "güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanuna muhalefet" suçlamasıyla yargılandıkları davada, 3 yıl hapis ve 7 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 'Devrimin Aktörlerine' Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement