Mısır'da Yeni Hükümet - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Yeni Hükümet

Mısır\'da Yeni Hükümet

"Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, Hişam Kandil'i hükümeti kurmakla görevlendirmesi" haberini memnuniyetle karşıladıkları bildirildi.

25.07.2012 18:58

Mısır'da, özel sektörde bazı şirketlerin,

"Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, Hişam Kandil'i hükümeti kurmakla görevlendirmesi" haberini memnuniyetle karşıladıkları bildirildi.

Süveyş Çimento Grubu üyesi Bruni Kariye, yaptığı açıklamada, Mısır'daki durumun iyi olması şirketlerini yeni yatırım yapmaya teşvik ettiğini belirterek, hükümetin kurulmasının istikrarı sağlayacağını ve yatırımcıların, yeni yatırımlar yapma konusundaki korkularını gidereceğini kaydetti.

Maliyeti 45 milyon lira olacak "üretim hattını genişletmek" gibi yeni bir yatırım kararını erteleyip stratejik bir karar almış olduğunu bildiren Kariye, bunun sebebinin ülkenin daha önce yaşamış olduğu siyasi ve iktisadi belirsizlik olduğuna dikkati çekti.

Mısır IBM şirketinin Genel Müdürü Amr Talat da "Başbakan'ın isminin açıklanması bile, istikrara giden yolda bir adımdır. Bu da 18 aydır durgunluğun ardından piyasanın canlanmasına sebep olacak projelerin başlatılmasına ve ihalelerin açılmasına imkan tanıyacaktır. Şirketimiz yeni yatırımlar için Mısır piyasasındaki araştırmalarına devam edecektir."

Ortadoğu'daki iletişim firması MCS'nin Genel Müdürü Tarık Şebeke, istikrarlı bir hükümetin kurulmasının, uluslararası şirketlere Mısır piyasasında bulunmaları konusunda yardımcı olacağını ve yeni yatırım alanları açacağını kaydetti.

BM ticaret ve kalkınma konferansından çıkan uluslararası yatırım raporunda,

"2011'de Libya ve Mısır'a giden nakit akışının durmasından sonra Kuzey Afrika'daki yabancı yatırımcıların yatırımlarını geri çektiği" ifadeleri yer almış, buna neden olarak da bu iki ülkenin sosyal ve siyasi istikrarsızlığı gösterilmişti.

Muhabir: Muhammed Lütfi - Abdullah Ömer Çelik

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Yeni Hükümet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement