Mısır'daki 529 İdam Kararına Karşı İmza Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki 529 İdam Kararına Karşı İmza Kampanyası

Mısır\'daki 529 İdam Kararına Karşı İmza Kampanyası

Mısır’da 529 İhvan üyesine idam kararı verilmesiyle ilgili Aksaray’da AK Parti Gençlik Kolları tarafından kınama ve destek amaçlı imza kampanyası düzenlendi.

09.04.2014 14:41

Mısır'da 529 İhvan üyesine idam kararı verilmesiyle ilgili Aksaray'da AK Parti Gençlik Kolları tarafından kınama ve destek amaçlı imza kampanyası düzenlendi.

Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilen destek kampanyasına çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlara olayı anlatan AK Parti Gençlik Kolları mensupları, vatandaşlardan Mısır'daki Müslümanlara yönelik destek amaçlı imza topladı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdülsamet Kılıç, amaçlarının Mısır'daki Müslümanlara destek vermek olduğunu belirterek, "Tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına darbe dahi diyemediği bu süreç dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Biz kediye kedi deriz diyen bir Batı dünyası apaçık darbeye darbe diyememiştir. Dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işlenmektedir. Mısır'da bu hafta 529 İhvanı Müslimin Hareketi taraftarı yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkum edilmiştir. Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından tamamı siyasi mülahazalarla verilmiş olan idam kararları Mısır'daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır. Biz AK Parti gençliği olarak bu hukuksuz kararı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından partililer ve vatandaşlar imza kampanyasına destek verdi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mısır'daki 529 İdam Kararına Karşı İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement