Mısır Türkiye Diplomatik İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Mısır Türkiye Diplomatik İlişkileri

Mısır Türkiye Diplomatik İlişkileri

Türkiye Mısır Yardımlaşma Derneği Rabia, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Botsalı'nın ülkeyi terk etmesi yönünde alınan kararı kınadı

24.11.2013 18:50

İstanbul'da yaşayan Mısırlıları bir araya getiren Türkiye-Mısır Yardımlaşma Derneği Rabia, Mısır'daki darbe yönetiminin, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın ülkeyi terk etmesi yönünde aldığı kararı kınadığını ve olayı üzüntüyle karşıladığını belirtti.

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Mısır'da ve dünyada demokrasi ve insan haklarını savunan medeni Türk hükümetinin, Mısır'daki askeri darbeyi tanımaması Ortadoğu'daki konumuna yakışan bir tavırdır" denildi.

Büyükelçi Botsalı'nın ülkeyi terk etmesi yönündeki kararın eleştirildiği açıklamada, "Darbe yönetiminin bu tür kararlara başvurması, siyasette ne kadar 'dar ufuklu' olduğu, siyasi ve ticari alanda ileriye dönük bir anlayıştan uzak olduğunu gösteriyor" ifadesine yer verildi.

Türkiye-Mısır halklarının ortak bir tarih ile medeniyete sahip olduğu ve bu tür kararların, iki dost halkın güçlü bağlarını etkilemesinin imkansız olduğu vurgulanan açıklamada, "Türkiye-Mısır ilişkileri, tarihi ve ortak değerler üzerine kurulmuş ilişkilerdir. Darbe yönetiminin aldığı bu karar, tarih boyunca Türk halkıyla kardeşçe yaşayan Mısır halkını temsil etmiyor" değerlendirmesinde bulunuldu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Türkiye Diplomatik İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement