Miyuki Konnai'den Bahçelievler'e Sürpriz Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Miyuki Konnai'den Bahçelievler'e Sürpriz Ziyaret

Miyuki Konnai\'den Bahçelievler\'e Sürpriz Ziyaret

Van'da depremle yıkılan Bayram Oteli'nin enkazından sağ kurtulan Japon yardım görevlisi Miyuki Konnai, ekip arkadaşı Atsushi Miyazaki'nin adının verildiği Bahçelievler'deki Deprem Eğitim parkını ziyaret etti.

31.01.2012 16:22

Van'da depremle yıkılan Bayram Oteli'nin enkazından sağ kurtulan Japon yardım görevlisi Miyuki Konnai, ekip arkadaşı Atsushi Miyazaki'nin adının verildiği Bahçelievler'deki Deprem Eğitim parkını ziyaret etti. Konnai, "Burada sanki evimde gibiyim, Miyazaki ailesi ve şahsım adına size çok teşekkür ediyorum" dedi.

Van'da 9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli enkazından sağ kurtulan ve Japonya'ya giden yardım kuruluşunda gönüllü çalışan Miyuki Konnai, Van'a gidişi öncesinde Bahçelievler'e geldi. Depremde hayatını kaybeden yardım gönüllüsü olan ekip arkadaşı Atsushi Miyazaki'nin adının verildiği Bahçelievler'deki Deprem Eğitim parkını ziyaret eden Miyuki Konnai " Burada sanki evimde gibiyim, Miyazaki ailesi ve şahsım adına size çok teşekkür ediyorum " dedi.

Yardım gönüllüsü Miyuki Konnai ziyaretinin kendilerini çok duygulandırdığını belirten Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise "Ülkemize canlarıyla hizmet edenleri, asla unutmayız. Türk milletinin varlığını yücelten ve bu uğurda Van'lı kardeşlerimize hizmet ederken vefat eden Atsushi Miyazaki sonsuza kadar bağrımızda yaşayacaktır. Merhumun çalışma arkadaşı Miyuki Konnai'nin de vefasına teşekkür ediyor, Türk - Japon dostluğunun en güzel örneğini göstermesinden de onur duyuyoruz" dedi.

9 Kasım 2011'de Van'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren Atsussi Miyazaki için Bahçelievler Belediyesince Sivil Savunma Parkına Dr. Atsushi Miyazaki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı ismi verilmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Miyuki Konnai'den Bahçelievler'e Sürpriz Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement