Muğla Fatma Gül Bebek Darp Edilmemiş, Doğum Lekesiymiş - Son Dakika
Güncel

Muğla Fatma Gül Bebek Darp Edilmemiş, Doğum Lekesiymiş

Muğla'da, para karşılığı evlatlık olarak alıp, 'Fatma Gül' adını verdikleri bebeği darp ettiği ileri sürülen D.K. (Dursun Kaya), "Doktorlar bacağındaki doğum lekesini darp sandılar.

24.03.2017 12:49

Muğla'da, para karşılığı evlatlık olarak alıp, 'Fatma Gül' adını verdikleri bebeği darp ettiği ileri sürülen D.K. (Dursun Kaya), "Doktorlar bacağındaki doğum lekesini darp sandılar. Devlet yetkilerinin evladımızı bize geri vermesini istiyoruz. O bizim canımız" dedi.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de yaşayan D.K. (35) ve eşi Z.K. (Züreyha Kaya), (39), geçen 21 Mart'ta saat 20.00 sıralarında, solunum sıkıntısı yaşadığı gerekçesiyle 25 günlük bebeklerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Doktorlar bebeğin bacağında morluk tespit ederek durumu hastane polisine bildirdi. Muğla Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Z.K.'nin "Evde doğum yaptığım için nüfustan geçici kimlik kartı çıkarttım" ifadesi vermesi üzerine soruşturmayı derinleştirdi. Polis ekipleri, Kaya çiftinin bebeği 9 günlükken, Dalaman İlçesi'nde tanıdıkları Ü.K. (45) ve N.Ç. (43) aracılığıyla ev kadını G.C.'den (45) 4 bin liraya satın aldıkları belirlendi. Polis, D.K. ve eşi Z.K ile Ü.K., N.Ç.. ve bebeğini sattığı belirlenen G.C.'yi gözaltına aldı. Bebeğin biyolojik annesi G.C. polisteki ifadesinde, "İmam nikahlı eşim A.K. ile yaşıyorum. Hamile kalınca herkesten sakladım. Çocuğumun doğum zamanı eşimle bakacak durumumuz olmadığı için tartıştım. Doğumu başka bir evde gerçekleştirdim. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bebeğimi komşum Ü.K.'nin tanıdığı bir aileye 4 bin liraya sattım. Bin lirasını Ü.K. aldı" dedi.

Satın aldıkları bebeği darp ettiği ileri sürülen D.K. ve eşi Z.K., çocuğunu sattığı öne sürülen anne G.C. ile buna aracılık ettiği belirtilen Ü.K. ve N.Ç., geçen çarşamba günü sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"DOĞUM LEKESİ OLDUĞU KONUSUNDA KİMSEYİ İNANDIRAMADIK"

DHA muhabirine telefonda açıklamalarda bulunan D.K., "Tek isteğimiz bir bebek sahibi olmaktı. Komşumuz, bir tanıdığının yeni bebeği olduğunu ve bakacak durumu olmadığı için evlatlık vereceğini söyledi. Eşim ile birlikte düşündükten sonra karara vardık. Bebeği aldıktan sonra dünyalar bizim oldu. Evimiz neşelendi, moralimiz yerine geldi. Kızımıza 'Fatma Gül' ismini koyduk. Soğuk algınlığı olduğu için hastaneye götürdük. Doktorlar kızımızın bacağındaki doğum lekesini darp sandılar. Hastane polisini çağırdılar. Morluğun doğum lekesi olduğu konusunda kimseyi inandıramadık. Devlet yetkilerinin kızımızı bize geri vermesini istiyoruz. Fatma Gül bizim canımız" dedi.

"DEVLETİMİZİN ŞEFKATİ ALTINDA"

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rıza Himoğlu ise, "Bebeğin genel muayenesinde morluğun doğum lekesi olduğu belirlendi. Sağlığı açısından olumsuz bir durum yok. Devletimizin şefkati altında" diye konuştu.

Muğla Fatma Gül Bebek Darp Edilmemiş, Doğum Lekesiymiş
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Fatma Gül Bebek Darp Edilmemiş, Doğum Lekesiymiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement