Muğla Pazarcı Esnafı Turistler Sayesinde İngilizce Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Muğla Pazarcı Esnafı Turistler Sayesinde İngilizce Öğrendi

Pazarcı esnafı turistler sayesinde İngilizce öğrendiMUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı turistik Turunç Mahallesi'nde kurulan semt pazarında müşterilerin çoğunluğunu başta İngiliz olmak üzere yabancı uyruklular oluşturunca, esnaf ürünlerini satabilmek için İngilizce öğrendi.

08.08.2017 09:47

Pazarcı esnafı turistler sayesinde İngilizce öğrendi

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı turistik Turunç Mahallesi'nde kurulan semt pazarında müşterilerin çoğunluğunu başta İngiliz olmak üzere yabancı uyruklular oluşturunca, esnaf ürünlerini satabilmek için İngilizce öğrendi. Yabancı uyruklu müşteriler pazara yoğun ilgi gösterirken, esnaf satışlardan memnun olduklarını söyledi.

Marmaris İlçe merkezine 23 kilometre mesafedeki turistik Turunç Mahallesi'nde sokağa kurulan 'Pazartesi Pazarı', yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Mahallenin bir sokağında kurulan 50 metre uzunluğunda, altısı gıda olmak üzere giyim, hediyelik eşya, el emeği göz nuru dantel işlemeler ve tekstil ürünlerinin satıldığı toplam 45 standa yerleşik yaşayan yabancılar yanı sıra çoğunluğu İngiliz ve Almanlardan oluşan turistler geliyor.

ESNAF İNGİLİZCE'Yİ ÖĞRENDİ

Esnafın İngilizce seslenerek ürünlerini tanıttığı pazarda, fiyatlandırma euro ve dolar üzerinden yapılıyor. Turunç Mahallesi'nde yaşayanların bahçelerinde yetiştirdikleri meyve, sebze ve gittikleri çeşitli kurslarda öğrendikleri el emeği göz nuru hediyelik eşyaları satan pazarcı esnafı, ilgiden memnun olduklarını söyledi. Müşterilerin yabancı uyruklu olması sayesinde esnaf başta İngilizce olmak üzere yabancı dil öğrendi.

Pazara yoğun ilgi olduğunu vurgulayan baharatçı Ayhan Altıntaş, "Yabancı turistler, ülkelerinde sokakta böyle pazar olmadığı için ilgi gösteriyorlar. Onlar için pazar atmosferi çok güzel geliyor. Turistik yerlerde pazarcılık yaptığım için İngilizce öğrenmek amacıyla kursa gittim. Fakat pazarda pratik yapınca ve pazarlık olunca zamanla dili onlar kadar iyi konuşur hale geldik. Müşterilerimizi İngilizce olarak çağırarak ürünlerin satışında pazarlık yapıyoruz" dedi.

Bir diğer esnaf Derya Sarıoğlu, "Kurslarda temel eğitim alınıyor ama pazarda turistlerle yapılan pratikle İngilizceyi çok iyi öğreniyoruz. Pazara yabancı turistlerin yoğun ilgisi mevcut ve güzel dostluklar kuruyoruz" dedi.

Giyim ve kadın el çantası satışı yapan Mehmet Kurnaz ise, "Yabancı turistlere satış yapıp pazarlık yaparak İngilizceyi pratikle öğrendik. Yabancı turistler ile dostluklarımız arttı. Ülkemizin elçisi olmak güzel bir duygu" diye konuştu.

Marmaris ve kırsal mahallelerde bulunan, tekstil ürünlerinin satıldığı sokak pazarları üç yıl önce belediye meclisi kararıyla kapatıldı. Sokak pazarı olarak sadece Turunç Mahallesi kaldı.

Muğla Pazarcı Esnafı Turistler Sayesinde İngilizce Öğrendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Pazarcı Esnafı Turistler Sayesinde İngilizce Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement